Оне због година не смеју на улицу али поштују мере!

Након што је Влада Републике Србије одредила мере по којима је забрањено старијима од 65 година да излазе из својих домова, позвали смо неке од наших певачица које спадају у ризичну групу, како бисмо сазнали придржавају ли се истих и како подносе тренутно стање.

Забава 20.03.2020 | 14:03
Оне због година не смеју на улицу али поштују мере!

Неда Украден (69) каже да јој ћерка доноси шта јој треба, док она ужива у свом стану у Београду на води, али је једна ствар нервира.

- Поштујем сва правила, не излазим из куће, боравим у стану. Имам доста књига, читам, гелдам телевизију, информишем се о дешавањима. Као и сви људи саучествујем и придржавам се упутстава, није време за импровизацију. Немам залихе хране, имам основно, оно што буде фалило донеће ми ћерка - каже нам Неда.

- Добра је ова ситуација, да се одморим од свега и ресетујем, па кад се све заврши да запевамо. Концерти и наступи су одавно отказани! Треба да будемо одговорни и да заштитимо себе, укућане, околину. Пуна подршка људима који су се ангажовали у оваквим ситуацијама, да покажу неуком и безобразном народу како да се понашају и да се заштите. Нерврају ме цинични и злобни коментари, као: "Мени рекла тетка, рекла ми пријатељица...". Има ли неко да зна боље - искрена је Неда.

Нада Обрић (71) каже да је сигурна да ћемо се изборити са корона вирусом.

- Наравно, придржавам се свега што је речено. Поносна сам на Владу Србије шта све чини за здравље људи, првенствено старијих , моје генерације, па и млађих. Није ми лак, ја сам немирног духа, често сма излазила, шетала. Сада читам књиге, гледам телевизију, Оптимиста сам по природи, све ће то проћи ако се будемо придржавали правила, то је у нашем интересу. У Београду су људи који долазе из иностранства, морамо да се чувамо, али сам сигурна да ћемо успети да се изборимо са коона вирусом - каже Нада Обрић.

Певачица Нада Топчагић (66) побегла је са мужем из Београда.

- Златко и ја смо на Тари. Није ми било свједно када сам видела статистике у свету и колико је људи умрло од вируса. Ја сам немирног духа, не бих могла седети у Београду, прокопала бих канал да одем негде, ја сам таква. Дошли смо на Тару, овде је природа, чист ваздух, попијемо и по неку ракију, кажу да је добра. Чула сам да постоји руски лек који лечи корона вирус и зато у Русији нема заражених. Иначе лечи све вирусе, међу њима и сиду - у свом препознатљивом стилу прича Нада Топчагић.

Извор: Курир.рс/Телеграф Фото: Дамир Дервишагић

Коментари / 0

Оставите коментар