Званично: У ХР једна жртва и десет нових заражених

У ноћи с уторка на сриједу у истарској Бртонигли је преминуо мушкарац који је био у самоизолацији због сумње на коронавирус. У Хрватској је број заражених коронавирусом од јутрос порастао за 10 те износи 99.

Регион 19.03.2020 | 08:26
Званично: У ХР једна жртва и десет нових заражених

Како сазнаје Дневник.хр, преминули мушкарац је био позитиван на корона вирус. Треба нагласити да то не значи да је корона вирус узрок смрти, већ се може радити и о другим узроцима.

Директор Завода за јавно здравство Истарске жупаније Александар Стојановић у сриједу је казао да је ријеч о старијој особи која није имала симптоме, али је била у самоизолацији због могућег контакта.

У уторак су се код мушкарца појавили благи симптоми, због чега је на терен изашла екипа хитне медицинске помоћи и савјетовала му хоспитализацију.

Мушкарац је, рекао је Стојановић, одбио болничко лијечење. Током ноћи му се здравствено стање погоршало и преминуо је.

О свему се огласила и породица преминунлог мушкарца и казала да те тврдње нису тачне. Његови син и снаха испричали су да су с љекаром договорили да ће у уторак мушкарца у самоизолацији посјетити љекар из Умага и узети брис како би се тестирао на корона вирус.

"Но, око 14:30 стигао је телефонски позив да због недостатка времена све одгађају за сљедећи дан. Те ноћи му се стање нагло погоршало, више није могао дисати. Назвала нас је његова супруга и рекла нам да пожуримо јер је ситуација била озбиљна. Назвали смо хитну помоћ и обавијестили о нашој сумњи на корона вирус", рекли су.

"Нисмо мислили да ће овако завршити, мислили смо да ће га преузети, спојити на респиратор и све ће бити уреду", истакли су.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Скептик

19.03.2020 12:05

Породица умрлог тврди да тог нестретног старца нису хтјели примити у болницу...рекли му да буде у самоизолацији...ЕУ...

ОДГОВОРИТЕ