Светске звезде објавиле апеле вредне пажње!

Били Ајлиш, Тејлор Свифт и Аријана Гранде спадају у поп звезде које користе свој велики утицај како би апеловале на фанове да промене понашања током епидемије корона вируса, преноси Гуардиан.

Забава 18.03.2020 | 22:22
Светске звезде објавиле апеле вредне пажње!

Ајлиш је са својих 57 милиона пратилаца поделила петоминутну Инстаграм причу, рекавши:

- Видела сам много младих људи широм света како одлазе у клубове, или на плаже, или излазе и друже се. То је заиста неодговорно.

Она је нагласила да њени млади обожаваоци могу да пренесу вирус својим угроженијим рођацима и додала:

- Молим вас да преузмете одговорност за своје понашање.

Свифт је разговарала са својим пратиоцима, којих на Инстаграму има 128,2 милиона, како би им рекла:

Толико вас волим и морам да изразим забринутост што се ствари тренутно не схватају довољно озбиљно... И даље видим доста окупљања, дружења и журки. Ово је време за отказивање планова. Немојте да претпостављате да зато што се не осећате лоше не можете пренети вирус неком старијем или осетљивијем.

У недељу је Гранде написала поруку за 72 милиона људи који је прате на Тwиттеру:

- Чујем изненађујуц́е много изјава попут "Ово није ништа озбиљно..." Невероватно је себично и опасно ову ситуацију схватити олако. "Биц́емо добро јер смо млади" начин размишљања ставља људе који нису млади и/или здрави у велику опасност. Звучиш глупо и привилеговано и мораш више да бринеш о другима. Одмах.

 

Америчка певачица Камила Кабељо је рекла:

- Као млади људи, иако смо здрави, важно је да вежбамо саосец́ање и помажемо другима који можда пате. Заједно смо у овоме, не будимо равнодушни према туђим ризицима.

Она је саветовала својих 48 милиона пратилаца на Инстаграму да практикују медитацију како би ублажили анксиозност.

И док оне апелују, друге музичке звезде критиковане су што настављају са концертима током кризе. Велшки индие бенд Стереопхоницс одсвирао је низ концерата у аренама током викенда, привукавши десетине хиљада фанова.

Они су своју одлуку одбранили овако:

- Став владе Велике Британије је да у овој фази није потребна забрана великих јавних окупљања. Држец́и се овог упутства, наставили смо са последња три концерта наше турнеје у Великој Британији у петак, суботу и недељу, као и многи други широм индустрије забаве.

Шкотски поп певач Луис Капалди искористио је исти разлог за свирање концерта у арени након што је Шкотска најавила отказивање великих догађаја, али пре него што је забрана ступила на снагу.

Његов портпарол је рекао о саветодавном документу шкотске владе: - Савет се примењује од понедељка 16. марта и  "не очекује се да ц́е имати значајан утицај на ширење Цовид-19, а то није његова сврха“, вец́ да је циљ “да се ублажи притисак на јавне службе, укључујуц́и хитне службе".

Организатори су платили обезбеђење, прву помоц́ и лекаре, као и обично, а на месту одржавања постављени су додатни натписи како би се истакле најбољи начини за одржавање хигијене током манифестације.

Десетине великих турнеје је отказано, укључујуц́и и оне Елтона Џона, Фоо Фигхтерса и Селин Дион.

Звезде сада разматрају ливестреаминг као алтернативу. Фронтмен бенда Цолдплаy Крис Мартин јуче се појавио на Инстаграму уживо како би извео песме свог бенда, као и обраду песме Дејвида Боувија "Лифе он Марс". - Можда сам 11. септембра последњи пут осетио овакво заједништво - рекао је.

Његов наступ био је део нове иницијативе Светске здравствене организације и организације "Глобал Цитизен" под називом "Заједно, код куц́е". Следећи извођач биће Џон Леџенд.

Извор: Телеграф.рс Фото:Тањуг/АП

Коментари / 0

Оставите коментар