Полиција трага за пет особа због шверца 800 кг дроге

У Црној Гори, Хрватској и Србији ухапшено је осам особа, док пет није пронађено у наставку међународне акције у којој је пресечен ланац кријумчарења кокаина из Централне Америке у Европу, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Регион 12.03.2020 | 12:20
Полиција трага за пет особа због шверца 800 кг дроге

Према налогу специјалног државног Тужилаштва у Подгорици, Будви, Котору, Бару, Херцег Новом и Даниловграду јуче је претресено укупно 20 објеката за које се основано сумња да их је користила организована криминална група за коју се претпоставља да је одговорна за организацију кријумчарења наркотика пронађеног на броду "Флорида један".

На том броду 1. септембра 2018. године на португалским Азорима пронађено је 840 килограма кокаина и ухапшене четири особе од којих су два држављанина Црне Горе.

У претресима, који су извршени јуче, одузето је седам скупоцених возила, 12,5 хиљада евра, неколико скупоцених сатова марке "ролекс", пиштољ, паковање експлозива и муниције, више криптованих телефона, сим картица и други технички уређаји, те пронађени бројни докази који ће се користити у поступку. Поднета је кривична пријава против укупно 13 особа, саопштено је из црногорске Управе полиције.

У саопштењу се наводи да су према до сада прикупљеним доказима, две особе имале улогу организатора ове криминалне групе.

Црногорска полиција наводи да ова активност представља пример како свеобухватна полицијска и тужилачка међународна сарадња функционише у циљу расветљавању најсофистициранијих појавних облика криминалитета.

Акција 2018. године спроведена је у оквиру међународне сарадње Управе полиције Црне Горе и Судске полиције Португала, Француске Управе царина, ДЕА - САД, те полиције Велике Британије, Хрватске, Србије, Аустрије, Словеније, а све у сарадњи са Европолом.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар