Policija traga za pet osoba zbog šverca 800 kg droge

U Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji uhapšeno je osam osoba, dok pet nije pronađeno u nastavku međunarodne akcije u kojoj je presečen lanac krijumčarenja kokaina iz Centralne Amerike u Evropu, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Region 12.03.2020 | 12:20
Policija traga za pet osoba zbog šverca 800 kg droge

Prema nalogu specijalnog državnog Tužilaštva u Podgorici, Budvi, Kotoru, Baru, Herceg Novom i Danilovgradu juče je pretreseno ukupno 20 objekata za koje se osnovano sumnja da ih je koristila organizovana kriminalna grupa za koju se pretpostavlja da je odgovorna za organizaciju krijumčarenja narkotika pronađenog na brodu "Florida jedan".

Na tom brodu 1. septembra 2018. godine na portugalskim Azorima pronađeno je 840 kilograma kokaina i uhapšene četiri osobe od kojih su dva državljanina Crne Gore.

U pretresima, koji su izvršeni juče, oduzeto je sedam skupocenih vozila, 12,5 hiljada evra, nekoliko skupocenih satova marke "roleks", pištolj, pakovanje eksploziva i municije, više kriptovanih telefona, sim kartica i drugi tehnički uređaji, te pronađeni brojni dokazi koji će se koristiti u postupku. Podneta je krivična prijava protiv ukupno 13 osoba, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su prema do sada prikupljenim dokazima, dve osobe imale ulogu organizatora ove kriminalne grupe.

Crnogorska policija navodi da ova aktivnost predstavlja primer kako sveobuhvatna policijska i tužilačka međunarodna saradnja funkcioniše u cilju rasvetljavanju najsofisticiranijih pojavnih oblika kriminaliteta.

Akcija 2018. godine sprovedena je u okviru međunarodne saradnje Uprave policije Crne Gore i Sudske policije Portugala, Francuske Uprave carina, DEA - SAD, te policije Velike Britanije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Slovenije, a sve u saradnji sa Evropolom.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar