Светски путник у колицима: Ни парализа га није спречила да живи свој сан!

Путник који је узор и најбољи мотиватор свима који желе да путују био је Славен Шкробот (33). Он је пре 10 година доживео је несрећу на летовању и остао парализован.

Занимљивости 27.02.2020 | 21:37
Светски путник у колицима: Ни парализа га није спречила да живи свој сан!

Ипак, инвалидитет га није спречио да се покрене, да живи своју страст и путујући открива свет, па дели своја искуства с бројним пратитељима на блогу и друштвеним мрежама.

Он је открио како је дошло до несреће након скока у море када је сломио 5. вратни пршљен и остао парализован. Након несреће приоритети су му се променили, био је свестран, волео је роњење, пецање, бициклизам, скијање, а сада се окренуо путовањима. 

Славена су тако пријатељи у Петри (Јордан) по највећем сунцу носили на леђима узбрдо како би му остварили жељу. Но, с друге стране у Аустралији постоји закон где људи не смеју да дижу више од 20 килограма, па је било јако тешко пронаћи неког ко ће му помоћи. Најнеобичније што је пробао је да једе "зеленогузе" мраве". Славен се највише боји змија и ветра. Тренутно је Славен на путовању кроз Шри Ланку где планира да освоји један врх и у томе ће му помоћи 5 носача које је ангажовао да га носе до врха.

Извор: Курир.рс/Нет.хр, Фото: Принтсцреен/Путоцаст

Коментари / 0

Оставите коментар