Ученик у Бањалуци заражен свињским грипом

Код једног ученика бањалучке Основне школе "Бранко Ћопић" потврђен је вирус свињског грипа, потврдила је за "Независне" Бранислава Пејашиновић, директорка ове образовне установе.

Република Српска 04.02.2020 | 20:31
Ученик у Бањалуци заражен свињским грипом

Она каже да су је о томе обавијестили родитељи ученика те да је по добијеним информацијама о свему обавијестила Дом здравља Бањалука.

"О свему смо обавијестили Хигијенско-епидемиолошку службу Дома здравља Бањалука те по добијеним препорукама предузели смо појачане превентивне хигијенско-санитарне мјере", рекла је Пејашиновићева.

Бојан Вујичић, стручни сарадник за односе с јавношћу у Дому здравља Бањалука, истакао је да немају потврду да се ради о свињском грипу.

"Наше екипе Хигијенско-епидемиолошке службе су по позиву из школе 'Бранко Ћопић' отишле и спровеле одређене мјере те дале препоруке. Али немам информацију да се ради о свињском грипу. Ученик је тренутно хоспитализован на Универзитетско-клиничком центру (УКЦ) РС", каже Вујичић.

У Универзитетско-клиничком центру РС "Независним" су рекли да ће се данас детаљније огласити о овом случају.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драганм16

05.02.2020 06:34

Полако, мема мјеста за панику. Прије 10 година смо и супруга и ја преболовали Н1Х1, тада се први пут јавио на нашим просторима. Грипа обична зна бити тежа од овог вируса. Брзо оздрављење желимо

ОДГОВОРИТЕ