Učenik u Banjaluci zaražen svinjskim gripom

Kod jednog učenika banjalučke Osnovne škole "Branko Ćopić" potvrđen je virus svinjskog gripa, potvrdila je za "Nezavisne" Branislava Pejašinović, direktorka ove obrazovne ustanove.

Republika Srpska 04.02.2020 | 20:31
Učenik u Banjaluci zaražen svinjskim gripom

Ona kaže da su je o tome obavijestili roditelji učenika te da je po dobijenim informacijama o svemu obavijestila Dom zdravlja Banjaluka.

"O svemu smo obavijestili Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja Banjaluka te po dobijenim preporukama preduzeli smo pojačane preventivne higijensko-sanitarne mjere", rekla je Pejašinovićeva.

Bojan Vujičić, stručni saradnik za odnose s javnošću u Domu zdravlja Banjaluka, istakao je da nemaju potvrdu da se radi o svinjskom gripu.

"Naše ekipe Higijensko-epidemiološke službe su po pozivu iz škole 'Branko Ćopić' otišle i sprovele određene mjere te dale preporuke. Ali nemam informaciju da se radi o svinjskom gripu. Učenik je trenutno hospitalizovan na Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) RS", kaže Vujičić.

U Univerzitetsko-kliničkom centru RS "Nezavisnim" su rekli da će se danas detaljnije oglasiti o ovom slučaju.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Draganm16

05.02.2020 06:34

Polako, mema mjesta za paniku. Prije 10 godina smo i supruga i ja prebolovali N1H1, tada se prvi put javio na našim prostorima. Gripa obična zna biti teža od ovog virusa. Brzo ozdravljenje želimo

ODGOVORITE