Тривић: Корупција и политизација уништише фирме

„Јавна предузећа остварују лоше резултате пословања, што је посљедица корупције и политизације тих институција, што посљедично води лошој економској ситуацији“, истакла је Тривићева. 

Република Српска 29.01.2020 | 15:17
Тривић: Корупција и политизација уништише фирме

Потпредсједница Партије демократског прогреса Јелена Тривић састала се данас у Бањалуци са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном.

Тема састанка је била актуелна политичка и економска ситуација. 

Тривићева је пренијела Русону да су у фокусу дјеловања ПДП-а предстојећи локални избори, за који се организују изборни штабови, завршавају програми и комплетирају листе кандидата: 

„ПДП има велика очекивања и озбиљно се спремамо за локалне изборе. Нама је свако мјесто у Републици Српској подједнако важно, али свјесни смо да ће пажња бити усмјерена посебно на веће средине, попут Бањалуке“. 

Потпредсједница ПДП-а је истакла да је привредни раст занемарив, те да имамо много више потенцијала: 

„Јавна предузећа су остварују лоше резултате пословања, што је посљедица корупције и политизације тих институција, што посљедично води лошој економској ситуацији".

Тривићева је рекла да је највећи проблем с којим се суочавамо одлазак становништва, што оставља дугорочне посљедице.

„Нажалост, то се дешава у земљи која има све претпоставке за економски напредак. Ми вјерујемо и знамо да ћемо урадити све да људи овдје остају, врате се и да живе нормалне животе. И то у центру овог дијела Европе, како ми видимо Републику Српску. И знамо да то можемо постићи“, закључила је Тривићева.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Р5

29.01.2020 14:35

Ти си економиста дај рјесење а немој само трацати ко каква баба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

29.01.2020 14:46

Ево ресењаааа!!!зна се који директори из којих политицких странака именом и презименом покрали предузеца фабрике банке ресурсе тендерее итд итд!е сад!!!Закон за све једнак правна дрзавааа лопове у затворе и одузимање покраденог!!!! Етооо ресењааааа!!! Једноставно брзо по хитном поступку!Али све блокирано!треба одблокирати институцијеее!!!

Name

марко

29.01.2020 14:57

Бас тако,дај рјесење. колико знам сви професори и асистенти са економског факултета су били укљуцени у институције ,али све те институције су биле губитаси. изгледа ипак нам фали доста доста људи са искуством.

Name

Лаки

29.01.2020 14:59

Па гласај за њу па онда критикуј кад буде на власти. За сада све што је лоше је заслуга ове корумпиране власти, а углавном ништа не ваља...

Name

Има рјешење

29.01.2020 14:43

Промјена и преузимање власти. Стоп корупцији. Процесуирање свих који се окористише пљачком и корупцијом, злоупотребама власти, буџета, тендера, јавних набавки, фондова, јавних предузећа, рекета и хоботница, злочиначких удружења и исто таквих поодухвата. Без разлике. И одмах по преузимању власти. Док се власт не преузме, упрегне правосуђе и полиција и потјера у правом смјеру, можеш само звиждати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памет

29.01.2020 15:10

Каква решења.ко слуша опозицију .Они су за режим издајници.Сва памет је у главама Баје и жуте даме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.01.2020 16:14

Без неовисног професионалног тузиластва И судства нема ни мм напријед . Овдје је судство корумпирано И под палицом политицара који одредјују ко це бити казњен а ко не . Зато они који имају подрску од таквих имају одрјесене руке цак и да некоме Узми зивот а камо ли ста друго. Први промјене у судству па онда мозес прицат о свему осталом .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

29.01.2020 16:53

Све продат у приватне руке,онда неце пропадат. Друствено! ницоје сви гледају ста могу лапит. Или пословце се дрзе,немогу ме мање платит колико ја могу мало радит. 80% радника неце да ради у приватном сектору. На западу је 95% у приватном сектору.

Name

Ре Брзи

30.01.2020 08:16

Ако ћемо право, овдје је све у приватним рукама. Све је присвојено. И буџет, и јавни фондови, и јавна предузећа, милоште Вучићеве, тендери, кредити, обвезнице, шуме, њиве и ливаде, све оком што се види и прстом опипа. Све је то у рукама алибабе, његових разбојника и њихових фамилија. Невиђена гладеж и грабеж, пљачка до балчака. А народ муњен и збуњен, како га је бог дао, само гледа куда сунце 'ода..