Искључен аутобус за Србију: Прешао 1,3 милиона км

Берлинска полиција саопштила је да је из саобраћаја искључила један аутобус са пређених 1,3 милиона километара.

Србија 23.01.2020 | 15:26
Искључен аутобус за Србију: Прешао 1,3 милиона км

Аутобус је искључен због техничких кварова који не дозвољавају даље учешће у саобраћају, пре свега не наставак путовања ка Србији.

Немачки медији преносе да је аутобус превозио путнике у Србију и да је био у стању распадања.

Полиција Берлина преко Твитера је објавила фотографије аутобуса, као и слике појединих кварова на њему.

На снимцима се види да је каросерија зарђала, да су рупе на много места попуњене пеном, да је поломљен амортизер, а кочнице неисправне.

Такође брзим прегледом установљено је да аутобус испушта уље и течност за хидраулику, те да волан није реаговао како треба.

Аутобус је одмах искључен из саобраћаја, а према наводима полиције, биће извршен детаљан технички преглед, док је против возача покренут поступак због кршења прописа, те га чека "папрена" новчана казна.

Немачка полиција нема често прилике да наиђе на аутобус са толиком километражом.

Тако је у априлу 2016. зауставила један, који је био потпуно неисправан, а који је на тахометру имао више од 1,3 милиона километара.

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Боро

23.01.2020 14:52

Дођите у Источно Сарајево и нека стручно лице Министарства саобраћаја и веза у Влади Републке Српске прегледа ко је овлашћено лице које прегледа и даје сагласност да могу врсити превоз путника и ко је одговоран за безбједан превоз. Аутобуси Центротранса Источно Сарајево неби могли задовољити услове у Никад ти и другим неразвијеним државама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

23.01.2020 15:33

Питање је да ли има ли неразвијенијих од нас!!! Посебно у погледу разума, јер се даје глас багри која нас зрачи како стигне, себи гради виле, купује авион, сину дају послови...и то све од наших пара, пореза...Нема новца за операције болесне дјеце, сиротиње, болесних бораца, али има за хирове надобудне свите...

Name

Ас

23.01.2020 15:35

Гледајуци на рупе и остецења и неисправности аутобуса трба затворити сервис који је техницки преглед изврсио и дозволио да се аутобус регристује. Сто се тице километара то није толико битно јер на западу аутобус за 7 година предје милион километара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.01.2020 16:01

У праву си али редован технички преглед и сервис а не кад се неко сјетида да уради...

Name

Соко

23.01.2020 15:50

Санитети у БЛ возе пацијенте и пролазе техницке прегледе а пресли су милион и висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мерц

23.01.2020 16:13

БИТНО ЈЕ ДА ЦЕ ВОЗАЦ НАСТРАДАТИ.....СВЕ ОСТАЛО ЈЕ НЕБИТНО ТАКО У СВАКОЈ ОПСТИНИ РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

23.01.2020 16:28

Нека додју у приједор да виде какви аутобуси возе дјецу у сколе страва и узас!а они који пустају те шклопоције у саобрацај треба стрпати у затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

23.01.2020 17:39

Слажем се , због нечијег немара су животи дјеце у питању, а у Бањалуци најскупља карта у градском превозу у региону а већина аутобуса кршеви да не могу гори бити....

Name

О_о

24.01.2020 01:32

Како је онда стигао од Србије до Њемачке, ако је толико неисправан?! Него, хајде мало негативне пропаганде. Ваља се с времена на вријеме. Нека мало пишу о прошлогодишњем истраживању њиховог АДАЦ-а, по којем је откривено да 1/3 уредно регистрованих и технички прегледаних возила у Њемачкој имају најмање по 1 опасну техничку неисправност, а свакодневно су у саобраћају. Да не причамо о кршевима које уваљују овде, па једва с њима прођеш први технички преглед.

ОДГОВОРИТЕ