Isključen autobus za Srbiju: Prešao 1,3 miliona km

Berlinska policija saopštila je da je iz saobraćaja isključila jedan autobus sa pređenih 1,3 miliona kilometara.

Srbija 23.01.2020 | 15:26
Isključen autobus za Srbiju: Prešao 1,3 miliona km

Autobus je isključen zbog tehničkih kvarova koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju, pre svega ne nastavak putovanja ka Srbiji.

Nemački mediji prenose da je autobus prevozio putnike u Srbiju i da je bio u stanju raspadanja.

Policija Berlina preko Tvitera je objavila fotografije autobusa, kao i slike pojedinih kvarova na njemu.

Na snimcima se vidi da je karoserija zarđala, da su rupe na mnogo mesta popunjene penom, da je polomljen amortizer, a kočnice neispravne.

Takođe brzim pregledom ustanovljeno je da autobus ispušta ulje i tečnost za hidrauliku, te da volan nije reagovao kako treba.

Autobus je odmah isključen iz saobraćaja, a prema navodima policije, biće izvršen detaljan tehnički pregled, dok je protiv vozača pokrenut postupak zbog kršenja propisa, te ga čeka "paprena" novčana kazna.

Nemačka policija nema često prilike da naiđe na autobus sa tolikom kilometražom.

Tako je u aprilu 2016. zaustavila jedan, koji je bio potpuno neispravan, a koji je na tahometru imao više od 1,3 miliona kilometara.

(Tanjug)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Boro

23.01.2020 14:52

Dođite u Istočno Sarajevo i neka stručno lice Ministarstva saobraćaja i veza u Vladi Republke Srpske pregleda ko je ovlašćeno lice koje pregleda i daje saglasnost da mogu vrsiti prevoz putnika i ko je odgovoran za bezbjedan prevoz. Autobusi Centrotransa Istočno Sarajevo nebi mogli zadovoljiti uslove u Nikad ti i drugim nerazvijenim državama .

ODGOVORITE
Name

Nn

23.01.2020 15:33

Pitanje je da li ima li nerazvijenijih od nas!!! Posebno u pogledu razuma, jer se daje glas bagri koja nas zrači kako stigne, sebi gradi vile, kupuje avion, sinu daju poslovi...i to sve od naših para, poreza...Nema novca za operacije bolesne djece, sirotinje, bolesnih boraca, ali ima za hirove nadobudne svite...

Name

As

23.01.2020 15:35

Gledajuci na rupe i ostecenja i neispravnosti autobusa trba zatvoriti servis koji je tehnicki pregled izvrsio i dozvolio da se autobus regristuje. Sto se tice kilometara to nije toliko bitno jer na zapadu autobus za 7 godina predje milion kilometara.

ODGOVORITE
Name

Re

23.01.2020 16:01

U pravu si ali redovan tehnički pregled i servis a ne kad se neko sjetida da uradi...

Name

Soko

23.01.2020 15:50

Saniteti u BL voze pacijente i prolaze tehnicke preglede a presli su milion i vise

ODGOVORITE
Name

Merc

23.01.2020 16:13

BITNO JE DA CE VOZAC NASTRADATI.....SVE OSTALO JE NEBITNO TAKO U SVAKOJ OPSTINI RS

ODGOVORITE
Name

Krajina

23.01.2020 16:28

Neka dodju u prijedor da vide kakvi autobusi voze djecu u skole strava i uzas!a oni koji pustaju te šklopocije u saobracaj treba strpati u zatvor!

ODGOVORITE
Name

Marko

23.01.2020 17:39

Slažem se , zbog nečijeg nemara su životi djece u pitanju, a u Banjaluci najskuplja karta u gradskom prevozu u regionu a većina autobusa krševi da ne mogu gori biti....

Name

O_o

24.01.2020 01:32

Како је онда стигао од Србије до Њемачке, ако је толико неисправан?! Него, хајде мало негативне пропаганде. Ваља се с времена на вријеме. Нека мало пишу о прошлогодишњем истраживању њиховог ADAC-a, по којем је откривено да 1/3 уредно регистрованих и технички прегледаних возила у Њемачкој имају најмање по 1 опасну техничку неисправност, а свакодневно су у саобраћају. Да не причамо о кршевима које уваљују овде, па једва с њима прођеш први технички преглед.

ODGOVORITE