Ухапшени новинари због изазивања панике у ЦГ

Главном уреднику ИН4С Гојку Раичевићу и Дражену Живковићу, главном уреднику портала Борба, одређен је притвор, након информативног разговора Основном државном тужилаштву, због вијести које је објављена, да је у Вили Горица дошло до експлозије.

Регион 13.01.2020 | 08:16
Ухапшени новинари због изазивања панике у ЦГ

Из Управе полиције је саопштено да су Живковић и Раичевић ухапшени због постојања сумње да су починили кривична дјела изазивање панике и нереда.

– Д.Ж. је као главни и одговорни уредник портала Борба, починио ово кривично дјело на начин што је, како се сумња, изазвао панику у јавности објављивањем лажних вијести у вези са догађајем у Вила Горица у Подгорици, а без претходне провјере информације.

Такође, Г.Р. је, сумња се, као главни и одговорни уредник портала ИН4С, починио ово кривично дјело на исти начин, објављивањем исте лажне вијести на порталу ИН4С. Са наведеним је упознат државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да се у радњама ове двије особестичу елементи кривичног дјела изазивање панике и нереда те да се они лише слободе и уз кривичну пријаву приведу овом тужиоцу у законом прописаном року – саопштено је из Управе полиције.

Основни тужилац Биљана Меденица одредила је притвор Раичевићу и Живковићу, а саслушање је код судије за истраге Основног суда у Подгорици данас у девет сати.

Како се наводи на сајту ИН4С, остаје нејасно, због чега је одређено задржавање Раичевићу и Живковићу, када није наступила никава паника, као и чињеница да је објављено саопштење Управе полиције, која је дематновала да је ријеч о ескплозији, већ је наведено да се ради о електро квару.

– Ово је по свему судећи очигледна координација неформалних центара моћи, полиције и тужилаштва у намјери да се Гојко Раичевић и Дражен Живковић, и портали ИН4С и Борба елиминишу са медијске сцене – наводи се на порталу ИН4С.

(Телеграф)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милан

13.01.2020 07:26

Гдје су бројни "новинари"да их бране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

13.01.2020 08:19

Сто би их бранили кад пису непровјерено.

Name

ипак се несто десило

13.01.2020 08:26

Засто удрузење новинара дозволе тако нето.

Name

Нострадамус

13.01.2020 12:15

Није потребно да их ико брани за пар дана цовјек це бити на слободи.

Name

Нострадамус

13.01.2020 14:56

Погријесио сам није ослободјен за пар дана него за пар сати.Новинар-и слободни .

ОДГОВОРИТЕ