Драган Мектић на саслушању у Тужилаштву БиХ

Драган Мектић, који на функцији министра безбједности БиХ броји посљедње сате, јутрос је дошао саслушање у Тужилаштву БиХ.

Босна и Херцеговина 23.12.2019 | 11:40
Драган Мектић на саслушању у Тужилаштву БиХ

Новинарима је прије тога поручио како је ријеч о сталном покушају његове дискредитације. Позван је због истраге о пројекту регионалног карактера у којем је учествовала Босна и Херцеговина и Црна Гора, а који је финансирала Европска унија.

– Ови позиви су стални покушај моје дискредитације, довођење у везу с неким криминалом зато што сам организовао протесте, зато што сам говорио да је то институција која урушава уставни и правни поредак – рекао је Мектић.

Напоменуо је како су извучени одређени уговори из 2013. године када није уопште био министар.

– Уговор је беспријекорно имплементиран. Новац од 200 хиљада КМ је био Европске уње. Постојао је европски управни одбор који је провјеравао сваку трансакцију – рекао је Мектић.

Додао је како је независна ревизорска кућу радила провјеру и није нашла никакву примједбу.

– Опет праве неку фарсу, да мене доведу овдје, да се стално у медијима пласира прича како сам увезан с неким криминалом само зато што сам их прозиваа јавно да су највећи проблем ове државе – категоричан је Мектић.

Напомиње како је ово девета или десета истрага коју тужилаштво покреће против њега.

– За СОА кад сам изнио да покушава да врбује наше грађане три кривична дјела сам добио и саслушаван сам одмах сутрадан – истакао је Мектић. Поручио је како неће престати с прозивкама.

– Ову причу кад завршим онда ћу бити конкретнији и директнији. Нећу да будем жртва болесника у тужилаштву – закључио је министар Драган Мектић.

(БН/Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миа

23.12.2019 11:34

Царе немогу ти ниста ти си паметан и сколован цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узас

23.12.2019 12:06

На основу цега је цар кад га тузиластво трази због криминала

Name

Ре

23.12.2019 13:22

Креденац

Name

Сербо64

23.12.2019 22:04

ВКВ полицајац

Name

ХП

23.12.2019 14:39

КРАЉ !

ОДГОВОРИТЕ