Dragan Mektić na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Dragan Mektić, koji na funkciji ministra bezbjednosti BiH broji posljednje sate, jutros je došao saslušanje u Tužilaštvu BiH.

Bosna i Hercegovina 23.12.2019 | 11:40
Dragan Mektić na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Novinarima je prije toga poručio kako je riječ o stalnom pokušaju njegove diskreditacije. Pozvan je zbog istrage o projektu regionalnog karaktera u kojem je učestvovala Bosna i Hercegovina i Crna Gora, a koji je finansirala Evropska unija.

– Ovi pozivi su stalni pokušaj moje diskreditacije, dovođenje u vezu s nekim kriminalom zato što sam organizovao proteste, zato što sam govorio da je to institucija koja urušava ustavni i pravni poredak – rekao je Mektić.

Napomenuo je kako su izvučeni određeni ugovori iz 2013. godine kada nije uopšte bio ministar.

– Ugovor je besprijekorno implementiran. Novac od 200 hiljada KM je bio Evropske unje. Postojao je evropski upravni odbor koji je provjeravao svaku transakciju – rekao je Mektić.

Dodao je kako je nezavisna revizorska kuću radila provjeru i nije našla nikakvu primjedbu.

– Opet prave neku farsu, da mene dovedu ovdje, da se stalno u medijima plasira priča kako sam uvezan s nekim kriminalom samo zato što sam ih prozivaa javno da su najveći problem ove države – kategoričan je Mektić.

Napominje kako je ovo deveta ili deseta istraga koju tužilaštvo pokreće protiv njega.

– Za SOA kad sam iznio da pokušava da vrbuje naše građane tri krivična djela sam dobio i saslušavan sam odmah sutradan – istakao je Mektić. Poručio je kako neće prestati s prozivkama.

– Ovu priču kad završim onda ću biti konkretniji i direktniji. Neću da budem žrtva bolesnika u tužilaštvu – zaključio je ministar Dragan Mektić.

(BN/Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mia

23.12.2019 12:34

Care nemogu ti nista ti si pametan i skolovan covjek

ODGOVORITE
Name

Uzas

23.12.2019 13:06

Na osnovu cega je car kad ga tuzilastvo trazi zbog kriminala

Name

Re

23.12.2019 14:22

Kredenac

Name

Serbo64

23.12.2019 23:04

VKV policajac

Name

HP

23.12.2019 15:39

KRALJ !

ODGOVORITE