Мртве патке ловцу запалиле кућу!?

Две мртве патке успеле су једном ловцу да запале кућу , бизаран и необичан инцидент догодио се у петак ујутру у једној кући на Аљасци у граду Џуној (Јунеау).

Занимљивости 13.12.2019 | 19:00
Мртве патке ловцу запалиле кућу!?
Бред Остин пио је јутарњу кафу када је чуо чудан звук, а потом је кроз прозор угледао пламен који је муњевитом брзином кренуо да гута трем његове куће. Одмах је позвао ватрогасце и излетео напоље како би покушао сам цревом и противпожарним апаратом да обузда ватру.

Срећом, убрзо су стигли ватрогасци који су локализовали пожар, али и открили ко су главни кривци за то што је трем плануо. Испоставило се да су криве патке које је 26-годишњи Бредов син Лyман, уловио дан раније и оставио их на тераси .Патке су се запетљале у новогдишње лампице те тако изазвале пожар преноси портал Анцхораге неwс са Аљаске

"О да, осветиле су нам се са стилом", рекао је Остин чија кућа је умало изгорела до темеља.

"Дефинитивно је то био необичан пожар! Требало нам је мало времена да схватимо шта се уствари тачно догодило.", рекао је Рицх Етхеридге, шеф (начелник) Џуној ватрогасне службе.



Испоставило се да син, који је страствени ловац, неретко доноси свој плен кући пре него што га очерупа и исецка. Раније је на тераси имао куке на које би качио патке, али пошто су сређивали терасу, куке су уклоњене. Зато је патке, чије су ноге биле везане најлоном окачио на струјни кабл од сијалице на тераси и тако је дошло до хаварије пошто нису искључили светло

Како је рекао светло је горело читаве ноћи, а влажна пера патке и њихова маст вероватно су изазвале неки спој и дошло је до пожара. С обзиром да је тераса обложена дрвеним даскама, ватра се брзо проширила, а најлон о који су патке биле везане се истопио.

Угленисане птице ватрогасци су пронашли на отирачу испред улазних врата.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар