Mrtve patke lovcu zapalile kuću!?

Dve mrtve patke uspele su jednom lovcu da zapale kuću , bizaran i neobičan incident dogodio se u petak ujutru u jednoj kući na Aljasci u gradu Džunoj (Juneau).

Zanimljivosti 13.12.2019 | 19:00
Mrtve patke lovcu zapalile kuću!?
Bred Ostin pio je jutarnju kafu kada je čuo čudan zvuk, a potom je kroz prozor ugledao plamen koji je munjevitom brzinom krenuo da guta trem njegove kuće. Odmah je pozvao vatrogasce i izleteo napolje kako bi pokušao sam crevom i protivpožarnim aparatom da obuzda vatru.

Srećom, ubrzo su stigli vatrogasci koji su lokalizovali požar, ali i otkrili ko su glavni krivci za to što je trem planuo. Ispostavilo se da su krive patke koje je 26-godišnji Bredov sin Lyman, ulovio dan ranije i ostavio ih na terasi .Patke su se zapetljale u novogdišnje lampice te tako izazvale požar prenosi portal Anchorage news sa Aljaske

"O da, osvetile su nam se sa stilom", rekao je Ostin čija kuća je umalo izgorela do temelja.

"Definitivno je to bio neobičan požar! Trebalo nam je malo vremena da shvatimo šta se ustvari tačno dogodilo.", rekao je Rich Etheridge, šef (načelnik) Džunoj vatrogasne službe.



Ispostavilo se da sin, koji je strastveni lovac, neretko donosi svoj plen kući pre nego što ga očerupa i isecka. Ranije je na terasi imao kuke na koje bi kačio patke, ali pošto su sređivali terasu, kuke su uklonjene. Zato je patke, čije su noge bile vezane najlonom okačio na strujni kabl od sijalice na terasi i tako je došlo do havarije pošto nisu isključili svetlo

Kako je rekao svetlo je gorelo čitave noći, a vlažna pera patke i njihova mast verovatno su izazvale neki spoj i došlo je do požara. S obzirom da je terasa obložena drvenim daskama, vatra se brzo proširila, a najlon o koji su patke bile vezane se istopio.

Uglenisane ptice vatrogasci su pronašli na otiraču ispred ulaznih vrata.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar