Консултације о Савјету министара БиХ на чекању

Након што је Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ именовао Зорана Тегелтију на позицију предсједавајућег Савјета министара БиХ, започеле су консултације са политичким партијама о новом саставу овога тијела извршне власти.

Босна и Херцеговина 11.12.2019 | 19:31
Консултације о Савјету министара БиХ на чекању
Тако је Тегелтија најавио да ће до сриједе, 11.12.2019. године процес консултација бити завршен:

"Консултације иду у веома добром правцу, а једини проблем је што смо лимитирани временом уколико желимо да све завршимо до краја године. Долазе празници и ако не будемо брзо радили може се десити да процес формирања Савјета министара буде пренесен у 2020. годину.

Обавио сам највећи дио разговора и вјерујем да би данас или сутра могли да завршимо процес консултација и да до сриједе имамо имена.", рекао је Тегелтија. 

Међутим, до 11.12.2019. године само су ХДЗ БиХ и СНСД Тегелтији доставили своје приједлоге за министре и замјенике министара за нови сазив Савјета министара БиХ, док СДА, СББ и ДФ то нису учинили. С тим у вези, тек се 12.12.2019. године очекује састанак између СДА и ХДЗ-а БиХ, а након тога, према најавама, и разговори између СДА, СББ-а и ДФ-а.

Обзиром да све странке за које се очекује да ће имати своје министре и замјенике министара у новом сазиву Савјету министара БиХ нису доставиле своје приједлоге до сриједе, 11.12.2019. године, Истиномјер обећању Зорана Тегелтије даје оцјену неиспуњено, те ћемо наставити пратити процес успоставе нове извршне власти на државном нивоу.

(Истиномјер)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

благи ужас

11.12.2019 19:06

Боље је да се никад не формира са овим саставом из РС. Из Зворника хајде и може Владо Мијатовић али гдје нађосте оног киклопа из Стевандићеве партије бог вас видио.Човјек је кладионичар нема везе с мозгом ни о чему.

ОДГОВОРИТЕ