Оштетили Буџет Српске за 500 хиљада марака

Б. М. и М. Ч су ухапшени због сумње да су августу ове године, знајући да су блокирани рачуни акционарског друштва из Бањалуке од стране повјерилаца, закључили уговор о пословној сарадњи са друштвом ограничене одговорности и након тога издавали пословне просторе, а новац од закупнине уплаћивали на рачун друштва ограничене одговорности по налогу Б. М.

Република Српска 05.12.2019 | 12:32
Оштетили Буџет Српске за 500 хиљада марака
На тај начин, је Буџет Републике Српске оштећен за износ од око 559.940,00 КМ.

"Б.М. се сумњичи и да је у октобру ове године у Бањалуци, као одговорно лице акционарског друштва из овог града закључио предуговор о закупу пословног простора са физичким лицем из Бањалуке, гдје је од стране физичког лица на пословном простору изграђен хостел, а што није евидентирано у књиговодственим евиденцијама наведеног акционарског друштва", наводи се у саопштењу ПУ Бањалука.

Ухапшени се терете да починили кривична дјела "Оштећење повјерилаца“, "Незаконито поступање у привредном пословању“, "Повреда обавеза вођења трговачких и половних књига и састављање финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање“.

У току је криминалистичка обрада и након документовања предмета, против њих ће бити поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима, а свему наведеном је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

земљишна мафија

05.12.2019 11:36

како је добио грађевинску дозволу, а није власник, да ли је ту земљишна мафија из РУГИПП нешто књижила са Деурићем и Груловићем и Босиљком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

геометар

05.12.2019 12:10

сигурно јесте, и то треба обухватити истрагама ове крим елите из РУГИП.

Name

нена

05.12.2019 12:41

До када ће се криминалци изједначавати са малољетним лицима, и о њима писати под иницијалима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тп

05.12.2019 13:08

То је она мафија сто је сутирао полицајца на тргу ето он постен кад тад правда доде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

05.12.2019 16:52

У питању је Бране Милосевиц, озлогласени криминалац. Сад се увлаци овима из Правде за Давида, само да се сакрије иза некога.

ОДГОВОРИТЕ