Oštetili Budžet Srpske za 500 hiljada maraka

B. M. i M. Č su uhapšeni zbog sumnje da su avgustu ove godine, znajući da su blokirani računi akcionarskog društva iz Banjaluke od strane povjerilaca, zaključili ugovor o poslovnoj saradnji sa društvom ograničene odgovornosti i nakon toga izdavali poslovne prostore, a novac od zakupnine uplaćivali na račun društva ograničene odgovornosti po nalogu B. M.

Republika Srpska 05.12.2019 | 12:32
Oštetili Budžet Srpske za 500 hiljada maraka
Na taj način, je Budžet Republike Srpske oštećen za iznos od oko 559.940,00 KM.

"B.M. se sumnjiči i da je u oktobru ove godine u Banjaluci, kao odgovorno lice akcionarskog društva iz ovog grada zaključio predugovor o zakupu poslovnog prostora sa fizičkim licem iz Banjaluke, gdje je od strane fizičkog lica na poslovnom prostoru izgrađen hostel, a što nije evidentirano u knjigovodstvenim evidencijama navedenog akcionarskog društva", navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Uhapšeni se terete da počinili krivična djela "Oštećenje povjerilaca“, "Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“, "Povreda obaveza vođenja trgovačkih i polovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

U toku je kriminalistička obrada i nakon dokumentovanja predmeta, protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a svemu navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Nezavisne)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

zemljišna mafija

05.12.2019 12:36

kako je dobio građevinsku dozvolu, a nije vlasnik, da li je tu zemljišna mafija iz RUGIPP nešto knjižila sa Deurićem i Grulovićem i Bosiljkom.

ODGOVORITE
Name

geometar

05.12.2019 13:10

sigurno jeste, i to treba obuhvatiti istragama ove krim elite iz RUGIP.

Name

nena

05.12.2019 13:41

Do kada će se kriminalci izjednačavati sa maloljetnim licima, i o njima pisati pod inicijalima.

ODGOVORITE
Name

Tp

05.12.2019 14:08

To je ona mafija sto je sutirao policajca na trgu eto on posten kad tad pravda dode

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

05.12.2019 17:52

U pitanju je Brane Milosevic, ozloglaseni kriminalac. Sad se uvlaci ovima iz Pravde za Davida, samo da se sakrije iza nekoga.

ODGOVORITE