Грађани траже смјену директора основне школе

Након што је директорица ОШ ,,Милош Црњански” Весна Бањац смјења због дозволе организвања културне манифестације ,,Дан Петрићевца” на њено мјесто долази Огњен Кос.

Република Српска 08.11.2019 | 12:00
Грађани траже смјену директора основне школе
Након јавности још увијек нејасне смјене директорице, новоименовани директор, како тврде у Удружењу грађана ,,Петрићевац”, од самог је почетка почео са неодговорним радом.

Мјесецима непокошена трава у првој учионици у природи, запуштено и увело цвијеће само су почет ствари на које се мјештани жале.

Наиме, Удружење Петрићевчана је недавно од Града Бањалука добило средства за набавку обруча за два коша која су жељели да поставе у школско двориште, односно да замјене старе. Остатак средстава су сами прикупили правећи и продајучи дуксеве са мотивима Петрићевца. Након што су то и урадили у понедјељак, је В.Д. директора Огњен Кос позвао полицију и забранио им је да поставе и други кош. 

Подсјећамо, мјештани овога насеља су и у претходном периоду организовали уређење дворишта, сами финансирали изградњу прве учионице у природи, набављали саднице цвијећа и дрвећа, што до сада није био проблем.

Павле Кнежевић, предсједник УГ ,,Петрићевац”, те Савјет мјесне заједнице уз незадовољне родитеље траже смјену директора Коса, због како кажу непрофесионалног, неодоговорниг и бахатог понашања, што према ученицима, то и према колегама, мјештанима Петрићевца и родитељима ученика, али и због забране одржавања Дана Петрићевца, традиционалне културне манифестације у овоме насељу, као и традиционалног турнира.

Нама као бившим ученицима школе, као мјештанима овог насеља, као некоме ко је одрастао на школском игралишту са лоптом је неразумљиво понашање директора школе Огњена Коса који користи своју позицију да би забранио све што је у интересу грађана Петрићевца, а тиче се школе Милош Црњански.

Као неко ко је читав живот у спорту свјестан сам да наш народ који има генетске предиспозиције да прави најбоље резултате у спорту би требало максимално да нас мотивише да пружимо младима прилику да се баве спортом, и да градимо што више спортских игралишта, а не да то саботирамо.

Иако је Огњен Кос наставник физичког који би се први требао залагати за ово, неразумљиво нам је његово бахато понашање. Очигледно је да се крије лични интерес овога човјека иза свега и са оваквим људима нема више компромиса, тражимо његову оставку, ако се то не деси спремни смо на протесте са родитељима који нас подржавају, прича за бањалука24х Кнежевић.

Такође, наш саговорник каже да је ово поред свега наведеног и опструисање рада Градске управе, не само њих, јер је поменута замјена кошева вршена у склопу пројекта који финансира Град, те још једном апострофира да од захтјева за смјену неће одустати.

(БН)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

школа

08.11.2019 11:43

треба им сагласност школе да изводе било какве радове, да су дошли и рекли да ће се то радити, све би било уреду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајка

08.11.2019 12:19

Нај боље да сви родитељи повуку дјецу из сколе док се све не расцисти .

Name

8

09.11.2019 22:42

требало је малољету дјецу прво питати ста раде са тим косем, да неце мозда русити сколу, а не позвати батаљон полиције. Како дијете од 14 година зна да мора тразити сагласност, дајте молим Вас. Дјеца радосна сто су уцинила добру ствар за добробит свих генерација досли да поставе косеве а господин се насао позвати батаљон полиције, узас

Name

Узас!

09.11.2019 23:00

Са ВД Огњеном Кос не постоји санса за договор. Колико цујем он је Бог ту и њему не мозе нико ниста. Самопрозвани Бог ведри и облаци а дјеца испастају. Под хитно да се неко побрине за дјеција права јер и то су дјеца која су обезбједила нове косеве. Код господина директора је скола у природи на Козари 320КМ за дјецу Петрицевца (Бањалука) док је за директоре из скола у Бијељини 195КМ. Најскупљи излети и еxкурзије. Ма једном ријеци људина, свега ми боље га изгубити него наци.

Name

Овако

08.11.2019 11:48

Наставник физичког директор. Довољно! И како може он имати исту плату као наставник физике нпр.?! Накарадан систем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

08.11.2019 12:26

Такви су главни. Бацање камена с' рамена, колут наприје и назад и ево те у фотељи! Нека само слијепи народ гласа за такве. Лаксе це им се дјеца и унуцад откотрљати у иностранство " трбухом за крухом". Залосно!

Name

ре

08.11.2019 13:22

Варате се, има много, много горих. Нису бас ни физичари данашњи као што се мисли. Потребна је подобност, знамо, а струка је невазна. А, ко је подобан, то исто знамо.

Name

Мајка Ре

08.11.2019 15:10

Тебе изгледа нису ни слали. Чуј повући дјецу из школе. Мајка је много "паметна".

Name

Истина

09.11.2019 19:14

Колико могу да процитам тај директор Огњен Кос је примио радницу без конкурса и без папира, за њега се прица да је несвјестан и неприлагодјен за рад у сколи. Склон је сплеткарењима и смицалицама..

Name

ЉУТА ГУЈА,МИЦО МОЈ!!!

08.11.2019 12:07

И не требају одустати!!! Требамо их подрзати!!! А дјубре и фукару истјерати!!! Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дулић

08.11.2019 12:45

Наташа Радуловић посланик СНСД-а, гура свог сина да буде директор, а њега прво треба послати на тестирања од дроге и алкохола. А бивса директорица Бањац запослила своју кћерку у сколу док је била директорица. Овог сада не познајем, али видљиво је да се у школи промјениле ствари на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА ЗНАМ

08.11.2019 16:48

Погодио си тацно тамо гдје треба. Проблем је Радуловицка од првог дана, јер она гура свог сина за директора. Направила је хаос Радојицицу због сина јер он мора бити директор. Кос је био професионални фудбалер и јако је едукован а као цовјек је људина. Завео јер ред у сколи, сто многима не одговара. Поцели су га русити и прије него сто је сјео у фотељу. Да је висе људи као Кос било би нам свима боље. Овако сви цемо заврсити у Њемацкој. Како би ви поступили да Вам неко удје у посјед и поцне да прави несто без да вас пита мозе ли то да ради?

Name

РЕ Ја знам

08.11.2019 18:57

Генерално фудбалери како прије тако и сад су са основном, евентуално средњом школом. Уз дужно поштовање према постигнутим спортским успјесима они су труд талента и физичке кондиције. Образовање је ипак нешто друго, а то што је у овом систему створен факултет за физичку културу, и што га редом завршавају пропали спортисти (част изузецима) је довело до тога да се "гурају међу озбиљне факултетске бранше... Тако да данас неки ДИФовац себе ставља у исти кош са професором математике, машинским, електро или технолошким инжињером, што је ван сваке памети.

Name

Тацно

08.11.2019 19:56

Дифовци могу бити у рангу само са дипл.економистима и докторима. Све голи комплексаси

Name

Ти знаш

08.11.2019 21:45

Ти знаш да нису тражили дозволу??

Name

за ја знам

09.11.2019 23:03

Стицем утисак да ЈА ЗНАМ је ник иза којег се крије господин Кос, колико сам цула за њега ријеци хвале нема нико сем њега самог

Name

Обицан градјанин

09.11.2019 23:11

Нека врате стару директорицу и нека се из сколства и здравства подхитно извуце политика и странке јер цете нам у противном унистити дјецу и поубијати народ. Ко хоце од наставника и професора као и доктира да буде политицар нека иде у скупстину да би постен свијет могао одговорно и савјесно радити свој посао.

Name

Слободан градјанин

09.11.2019 23:25

Дулић, како се зове та кцерка бивсе директорице и коме предаје у сколи коју је запослила. Лупас брате као празн лонац а тотално си неинформисан да границис са глупошћу.

Name

X

09.11.2019 10:51

Бивша директорица Бањац није запослила своју кћерку за вријеме њеног мандата. Боље вам је да не коментаришете и да не износите дезинформације. То вам може потврдити било ко из те школе, а и тај,, дивни '' Огњен Кос. Огњен Кос треба прво на детаљан психички преглед па онда да се узме у разматрање да ли је способан да ради било ста у некој од образовних установа. Ако је био одличан фудбалер нека се врати томе, па да обавља несто ста стварно зна да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

09.11.2019 22:59

Бас тако, директорица бивса није запослила кцерку, на залост. Да је дао Бог да је запосли нека дјеца би се усрецила. Њена кцерка је дивна особа, има добар приступ дјеци, постују је без страха. Бивса директорица је радила све како треба за разлику, зато је и смјењена.

Name

Узас!

09.11.2019 18:56

У оваквим ситуацијама требају родитељи да реагују. Ако су такви директори какви су онда наставници и уцитељи? Вјероватно исфрустрирани директором тиранином. Обустабити наставу док се не доведе неко нормалан ко зна управљати образовном установом која се бави унапредјењем и образовањем дјеце. За овакве поступке у свијету би неко дебело одговарао. Постоји закон како се треба опходити и понасати према дјеци а реално гледајуци у овом слуцају су дјеца на задњем мјесту. ЖАЛОСНО !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

са ким

09.11.2019 22:35

Драги Узас, мозда би побуна склонила са функције таквог директора, али има превисе оних који из страха вире из задњица него оних који се буне. На залост страдају дјеца. Поред толико исфрустрираног и психицки помакнутог кадра у сколама и дјеца нам нормално не могу одрастати. Они који су прави педагози, на залост, немају сансу да раде са дјецом.

Name

?

09.11.2019 23:31

Директори це остајати, радници испаштати, а народ ћутати и одлазити. Јер, досадашња пракса је показала да је шефовска наредба јача и од закона, неодговорно понашање неће се санкционисано због надмоћи партије и власти над независним институцијама и правосуђем.

Name

ВД СВЕМИРАЦ

09.11.2019 19:03

Бивса директорица није запослила своју кцерку у сколу. Запослио је ВД Огњен Кос као уцитељицу на замјени и након два мјесеца без најаве дал' јој се уговор продузава или не поруцио преко секретарице да не долази висе у сколу. Мало му је било сто је засјео у фотељу Весне Бањац коју смјенисе без икаквог разлога и без иједне мрље вец треба јос да се иживљава и на њеном дјетету ни кривом ни дузном. ФУЈ СМРАДИНО НЕЗАДОВОЉНА. Ако је иоле цовјек Веснину кцерку је он требао лицно запослити како би се бар покусала ублазити стета која је манесена бивсој директорици Весни Бањац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХАХАХААХ

09.11.2019 19:24

Прво да се испита психицко стање господина Кос, онда да се испита та фамозна диплома гдје је набављена и од ког дилера. Затим да се испита психицко стање свих запослених у тој сколи јер поред њега дјецу мозе уцити било који шизофреницар и иживљавати се на дјеци. Тај врли господин је у првим мјесецима у вец скуценом сколском холу отворио продавницу у којој се продају смрдљиви сендвици , кити се перјем бивсе директорице Весне Банкац која је све средила за изградњу јос једне уционице а он се хвали на сав глас како је то он заврсио. У сколи влада опсте расуло сто медју дјецом сто медју запосленима који само цуте и слисају његову галаму. Сколско двористе које је за вријеме мандата Весне Бањац било једно од најљепсих сколских двориста сада лици на прасуму, ходницма се не мозе проци јер се смрад из сколских тоалета сири све до уционица које су на спрату. Тај врли ВД дебил да има имало мозга би сам себи дао отказ, смјенио сам себе а не би цекао да га цитаво насеље каменује и пљује. Срамота за просвјету да неко овакав уопсте има додира са дјецом а камо ли да буде директор једне такве установе. П.С.Огњен Кос није способан да води једну тезгу на пијаци а камо ли сколу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринути градјанин

09.11.2019 22:19

У поменутој продавници, не знам да ли знате, продају се производи којима рок истице за пар дана. Поменути господин директор, не знам да ли знате, у стању је изреци висе лази, и сам себе ухватити у њим, у рекордном року, позавидјели би му и побједници у такмицењу лазова. Не знам да ли знате да је поменути директор првог дана када је досао на функцију отворио капију сколе, у коју несавјесни родитељи и градјани аутима долазе до улаза у сколу и на тај нацин угрозавају безбједност дјецу. Посебно је интересанто када комби који довози робу у поменуту продавницу, паркира се на сам улаз у сколу и то све у вријеме када се смјењују дјаца прве и друге смјене, све са првацицима. Пита се да ли је њима директор дозволио да у толики број уценика довезу робу све до степеница сколе. Вјероватно јесте цим им није звао плавце. Ма ста је то ударити дјака аутом испред врата сколе у односу на прекрсај који су уцинила дјеца која су скупила новац за косеве.

Name

директор бог

09.11.2019 23:14

Немојте тако, па господин директор види себе као да је Бог.........само сто је заборавио да и Бог има оца изнад себе