Građani traže smjenu direktora osnovne škole

Nakon što je direktorica OŠ ,,Miloš Crnjanski” Vesna Banjac smjenja zbog dozvole organizvanja kulturne manifestacije ,,Dan Petrićevca” na njeno mjesto dolazi Ognjen Kos.

Republika Srpska 08.11.2019 | 12:00
Građani traže smjenu direktora osnovne škole
Nakon javnosti još uvijek nejasne smjene direktorice, novoimenovani direktor, kako tvrde u Udruženju građana ,,Petrićevac”, od samog je početka počeo sa neodgovornim radom.

Mjesecima nepokošena trava u prvoj učionici u prirodi, zapušteno i uvelo cvijeće samo su počet stvari na koje se mještani žale.

Naime, Udruženje Petrićevčana je nedavno od Grada Banjaluka dobilo sredstva za nabavku obruča za dva koša koja su željeli da postave u školsko dvorište, odnosno da zamjene stare. Ostatak sredstava su sami prikupili praveći i prodajuči dukseve sa motivima Petrićevca. Nakon što su to i uradili u ponedjeljak, je V.D. direktora Ognjen Kos pozvao policiju i zabranio im je da postave i drugi koš. 

Podsjećamo, mještani ovoga naselja su i u prethodnom periodu organizovali uređenje dvorišta, sami finansirali izgradnju prve učionice u prirodi, nabavljali sadnice cvijeća i drveća, što do sada nije bio problem.

Pavle Knežević, predsjednik UG ,,Petrićevac”, te Savjet mjesne zajednice uz nezadovoljne roditelje traže smjenu direktora Kosa, zbog kako kažu neprofesionalnog, neodogovornig i bahatog ponašanja, što prema učenicima, to i prema kolegama, mještanima Petrićevca i roditeljima učenika, ali i zbog zabrane održavanja Dana Petrićevca, tradicionalne kulturne manifestacije u ovome naselju, kao i tradicionalnog turnira.

Nama kao bivšim učenicima škole, kao mještanima ovog naselja, kao nekome ko je odrastao na školskom igralištu sa loptom je nerazumljivo ponašanje direktora škole Ognjena Кosa koji koristi svoju poziciju da bi zabranio sve što je u interesu građana Petrićevca, a tiče se škole Miloš Crnjanski.

Кao neko ko je čitav život u sportu svjestan sam da naš narod koji ima genetske predispozicije da pravi najbolje rezultate u sportu bi trebalo maksimalno da nas motiviše da pružimo mladima priliku da se bave sportom, i da gradimo što više sportskih igrališta, a ne da to sabotiramo.

Iako je Ognjen Кos nastavnik fizičkog koji bi se prvi trebao zalagati za ovo, nerazumljivo nam je njegovo bahato ponašanje. Očigledno je da se krije lični interes ovoga čovjeka iza svega i sa ovakvim ljudima nema više kompromisa, tražimo njegovu ostavku, ako se to ne desi spremni smo na proteste sa roditeljima koji nas podržavaju, priča za banjaluka24h Knežević.

Takođe, naš sagovornik kaže da je ovo pored svega navedenog i opstruisanje rada Gradske uprave, ne samo njih, jer je pomenuta zamjena koševa vršena u sklopu projekta koji finansira Grad, te još jednom apostrofira da od zahtjeva za smjenu neće odustati.

(BN)

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

škola

08.11.2019 11:43

treba im saglasnost škole da izvode bilo kakve radove, da su došli i rekli da će se to raditi, sve bi bilo uredu.

ODGOVORITE
Name

majka

08.11.2019 12:19

Naj bolje da svi roditelji povuku djecu iz skole dok se sve ne rascisti .

Name

8

09.11.2019 22:42

trebalo je maloljetu djecu prvo pitati sta rade sa tim kosem, da nece mozda rusiti skolu, a ne pozvati bataljon policije. Kako dijete od 14 godina zna da mora traziti saglasnost, dajte molim Vas. Djeca radosna sto su ucinila dobru stvar za dobrobit svih generacija dosli da postave koseve a gospodin se nasao pozvati bataljon policije, uzas

Name

Uzas!

09.11.2019 23:00

Sa VD Ognjenom Kos ne postoji sansa za dogovor. Koliko cujem on je Bog tu i njemu ne moze niko nista. Samoprozvani Bog vedri i oblaci a djeca ispastaju. Pod hitno da se neko pobrine za djecija prava jer i to su djeca koja su obezbjedila nove koseve. Kod gospodina direktora je skola u prirodi na Kozari 320KM za djecu Petricevca (Banjaluka) dok je za direktore iz skola u Bijeljini 195KM. Najskuplji izleti i exkurzije. Ma jednom rijeci ljudina, svega mi bolje ga izgubiti nego naci.

Name

Ovako

08.11.2019 11:48

Nastavnik fizičkog direktor. Dovoljno! I kako može on imati istu platu kao nastavnik fizike npr.?! Nakaradan sistem!

ODGOVORITE
Name

Hm

08.11.2019 12:26

Takvi su glavni. Bacanje kamena s' ramena, kolut naprije i nazad i evo te u fotelji! Neka samo slijepi narod glasa za takve. Lakse ce im se djeca i unucad otkotrljati u inostranstvo " trbuhom za kruhom". Zalosno!

Name

re

08.11.2019 13:22

Varate se, ima mnogo, mnogo gorih. Nisu bas ni fizičari današnji kao što se misli. Potrebna je podobnost, znamo, a struka je nevazna. A, ko je podoban, to isto znamo.

Name

Majka Re

08.11.2019 15:10

Tebe izgleda nisu ni slali. Čuj povući djecu iz škole. Majka je mnogo "pametna".

Name

Istina

09.11.2019 19:14

Koliko mogu da procitam taj direktor Ognjen Kos je primio radnicu bez konkursa i bez papira, za njega se prica da je nesvjestan i neprilagodjen za rad u skoli. Sklon je spletkarenjima i smicalicama..

Name

LJUTA GUJA,MICO MOJ!!!

08.11.2019 12:07

I ne trebaju odustati!!! Trebamo ih podrzati!!! A djubre i fukaru istjerati!!! Fuj!

ODGOVORITE
Name

Dulić

08.11.2019 12:45

Nataša Radulović poslanik SNSD-a, gura svog sina da bude direktor, a njega prvo treba poslati na testiranja od droge i alkohola. A bivsa direktorica Banjac zaposlila svoju kćerku u skolu dok je bila direktorica. Ovog sada ne poznajem, ali vidljivo je da se u školi promjenile stvari na bolje.

ODGOVORITE
Name

JA ZNAM

08.11.2019 16:48

Pogodio si tacno tamo gdje treba. Problem je Radulovicka od prvog dana, jer ona gura svog sina za direktora. Napravila je haos Radojicicu zbog sina jer on mora biti direktor. Kos je bio profesionalni fudbaler i jako je edukovan a kao covjek je ljudina. Zaveo jer red u skoli, sto mnogima ne odgovara. Poceli su ga rusiti i prije nego sto je sjeo u fotelju. Da je vise ljudi kao Kos bilo bi nam svima bolje. Ovako svi cemo zavrsiti u Njemackoj. Kako bi vi postupili da Vam neko udje u posjed i pocne da pravi nesto bez da vas pita moze li to da radi?

Name

RE Ja znam

08.11.2019 18:57

Generalno fudbaleri kako prije tako i sad su sa osnovnom, eventualno srednjom školom. Uz dužno poštovanje prema postignutim sportskim uspjesima oni su trud talenta i fizičke kondicije. Obrazovanje je ipak nešto drugo, a to što je u ovom sistemu stvoren fakultet za fizičku kulturu, i što ga redom završavaju propali sportisti (čast izuzecima) je dovelo do toga da se "guraju među ozbiljne fakultetske branše... Tako da danas neki DIFovac sebe stavlja u isti koš sa profesorom matematike, mašinskim, elektro ili tehnološkim inžinjerom, što je van svake pameti.

Name

Tacno

08.11.2019 19:56

Difovci mogu biti u rangu samo sa dipl.ekonomistima i doktorima. Sve goli kompleksasi

Name

Ti znaš

08.11.2019 21:45

Ti znaš da nisu tražili dozvolu??

Name

za ja znam

09.11.2019 23:03

Sticem utisak da JA ZNAM je nik iza kojeg se krije gospodin Kos, koliko sam cula za njega rijeci hvale nema niko sem njega samog

Name

Obican gradjanin

09.11.2019 23:11

Neka vrate staru direktoricu i neka se iz skolstva i zdravstva podhitno izvuce politika i stranke jer cete nam u protivnom unistiti djecu i poubijati narod. Ko hoce od nastavnika i profesora kao i doktira da bude politicar neka ide u skupstinu da bi posten svijet mogao odgovorno i savjesno raditi svoj posao.

Name

Slobodan gradjanin

09.11.2019 23:25

Dulić, kako se zove ta kcerka bivse direktorice i kome predaje u skoli koju je zaposlila. Lupas brate kao prazn lonac a totalno si neinformisan da granicis sa glupošću.

Name

X

09.11.2019 10:51

Bivša direktorica Banjac nije zaposlila svoju kćerku za vrijeme njenog mandata. Bolje vam je da ne komentarišete i da ne iznosite dezinformacije. To vam može potvrditi bilo ko iz te škole, a i taj,, divni '' Ognjen Kos. Ognjen Kos treba prvo na detaljan psihički pregled pa onda da se uzme u razmatranje da li je sposoban da radi bilo sta u nekoj od obrazovnih ustanova. Ako je bio odličan fudbaler neka se vrati tome, pa da obavlja nesto sta stvarno zna da radi.

ODGOVORITE
Name

Q

09.11.2019 22:59

Bas tako, direktorica bivsa nije zaposlila kcerku, na zalost. Da je dao Bog da je zaposli neka djeca bi se usrecila. Njena kcerka je divna osoba, ima dobar pristup djeci, postuju je bez straha. Bivsa direktorica je radila sve kako treba za razliku, zato je i smjenjena.

Name

Uzas!

09.11.2019 18:56

U ovakvim situacijama trebaju roditelji da reaguju. Ako su takvi direktori kakvi su onda nastavnici i ucitelji? Vjerovatno isfrustrirani direktorom tiraninom. Obustabiti nastavu dok se ne dovede neko normalan ko zna upravljati obrazovnom ustanovom koja se bavi unapredjenjem i obrazovanjem djece. Za ovakve postupke u svijetu bi neko debelo odgovarao. Postoji zakon kako se treba ophoditi i ponasati prema djeci a realno gledajuci u ovom slucaju su djeca na zadnjem mjestu. ŽALOSNO !!!!!!!

ODGOVORITE
Name

sa kim

09.11.2019 22:35

Dragi Uzas, mozda bi pobuna sklonila sa funkcije takvog direktora, ali ima previse onih koji iz straha vire iz zadnjica nego onih koji se bune. Na zalost stradaju djeca. Pored toliko isfrustriranog i psihicki pomaknutog kadra u skolama i djeca nam normalno ne mogu odrastati. Oni koji su pravi pedagozi, na zalost, nemaju sansu da rade sa djecom.

Name

?

09.11.2019 23:31

Direktori ce ostajati, radnici ispaštati, a narod ćutati i odlaziti. Jer, dosadašnja praksa je pokazala da je šefovska naredba jača i od zakona, neodgovorno ponašanje neće se sankcionisano zbog nadmoći partije i vlasti nad nezavisnim institucijama i pravosuđem.

Name

VD SVEMIRAC

09.11.2019 19:03

Bivsa direktorica nije zaposlila svoju kcerku u skolu. Zaposlio je VD Ognjen Kos kao uciteljicu na zamjeni i nakon dva mjeseca bez najave dal' joj se ugovor produzava ili ne porucio preko sekretarice da ne dolazi vise u skolu. Malo mu je bilo sto je zasjeo u fotelju Vesne Banjac koju smjenise bez ikakvog razloga i bez ijedne mrlje vec treba jos da se iživljava i na njenom djetetu ni krivom ni duznom. FUJ SMRADINO NEZADOVOLJNA. Ako je iole covjek Vesninu kcerku je on trebao licno zaposliti kako bi se bar pokusala ublaziti steta koja je manesena bivsoj direktorici Vesni Banjac.

ODGOVORITE
Name

HAHAHAHAAH

09.11.2019 19:24

Prvo da se ispita psihicko stanje gospodina Kos, onda da se ispita ta famozna diploma gdje je nabavljena i od kog dilera. Zatim da se ispita psihicko stanje svih zaposlenih u toj skoli jer pored njega djecu moze uciti bilo koji šizofrenicar i iživljavati se na djeci. Taj vrli gospodin je u prvim mjesecima u vec skucenom skolskom holu otvorio prodavnicu u kojoj se prodaju smrdljivi sendvici , kiti se perjem bivse direktorice Vesne Bankac koja je sve sredila za izgradnju jos jedne ucionice a on se hvali na sav glas kako je to on zavrsio. U skoli vlada opste rasulo sto medju djecom sto medju zaposlenima koji samo cute i slisaju njegovu galamu. Skolsko dvoriste koje je za vrijeme mandata Vesne Banjac bilo jedno od najljepsih skolskih dvorista sada lici na prasumu, hodnicma se ne moze proci jer se smrad iz skolskih toaleta siri sve do ucionica koje su na spratu. Taj vrli VD debil da ima imalo mozga bi sam sebi dao otkaz, smjenio sam sebe a ne bi cekao da ga citavo naselje kamenuje i pljuje. Sramota za prosvjetu da neko ovakav uopste ima dodira sa djecom a kamo li da bude direktor jedne takve ustanove. P.S.Ognjen Kos nije sposoban da vodi jednu tezgu na pijaci a kamo li skolu!

ODGOVORITE
Name

Zabrinuti gradjanin

09.11.2019 22:19

U pomenutoj prodavnici, ne znam da li znate, prodaju se proizvodi kojima rok istice za par dana. Pomenuti gospodin direktor, ne znam da li znate, u stanju je izreci vise lazi, i sam sebe uhvatiti u njim, u rekordnom roku, pozavidjeli bi mu i pobjednici u takmicenju lazova. Ne znam da li znate da je pomenuti direktor prvog dana kada je dosao na funkciju otvorio kapiju skole, u koju nesavjesni roditelji i gradjani autima dolaze do ulaza u skolu i na taj nacin ugrozavaju bezbjednost djecu. Posebno je interesanto kada kombi koji dovozi robu u pomenutu prodavnicu, parkira se na sam ulaz u skolu i to sve u vrijeme kada se smjenjuju djaca prve i druge smjene, sve sa prvacicima. Pita se da li je njima direktor dozvolio da u toliki broj ucenika dovezu robu sve do stepenica skole. Vjerovatno jeste cim im nije zvao plavce. Ma sta je to udariti djaka autom ispred vrata skole u odnosu na prekrsaj koji su ucinila djeca koja su skupila novac za koseve.

Name

direktor bog

09.11.2019 23:14

Nemojte tako, pa gospodin direktor vidi sebe kao da je Bog.........samo sto je zaboravio da i Bog ima oca iznad sebe