Приједлог СДС-ПДП: Представнички дом да одлучује о чланству у комисијама

Клуб посланика СДС и ПДП у Представничком дому парламента БиХ поднио је предсједавајућем овог дома Денису Звиздићу Приједлог измјена и допуна Пословника Представничког дома с циљем формирања парламентарних комисија без којих парламент БиХ не може да ради.

Босна и Херцеговина 08.11.2019 | 08:52
Приједлог СДС-ПДП: Представнички дом да одлучује о чланству у комисијама
Потписници овог акта, Драган Мектић, Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Мира Пекић, затражили су његово разматрање по хитном поступку. Према њиховом приједлогу, Представнички дом би, на приједлог Колегијума, одлучивао о чланству у комисијама, ако клубови посланика не доставе приједлоге у прописаном року. 

Уколико клубови посланика и Колегијум дома не поступе у складу са наведеним, онда би, према приједлогу Клуба посланика СДС и ПДП-, Представнички дом, на приједлог клубова посланика који су доставили приједлоге, одлучио о чланству у комисијама. На овај начин, сматрају они, поједностављује се процедура формирања сталних комисија Представничког дома.

Сталне комисије су Уставноправна, Комисија за спољне послове, за вањску трговину и царине, Комисија за финансије и буџет, за саобраћај И комуникације и Комисија за остваривање равноправности полова.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

пр

08.11.2019 09:08

Подршка.Мора се нешто покренути с ове тачке.Миле и Човић би овако све заебавали још годину дана.Доста је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шаровић

08.11.2019 10:36

је институција за све овдашње политичаре. подршка из Прњавора.