ЛШ: Зиданова глава на пању у Истанбулу!

Перез спреман да активира Муриња или Алегрија! Ако Реал не буде остварио позитиван резултат против Галатасараја, промене су извесне. . .

Фудбал 22.10.2019 | 14:58
ЛШ: Зиданова глава на пању у Истанбулу!
Из ове перспективе изгледа као да је отишао, само да би се вратио када се машинерија буде распала како би спасао Реал. Уместо да заиста извуче Краљевски клуб из блата, Зинедин Зидан је у последњим месецима продубио кризу и дошао у ситуацију да више нема кредита за трошење. О смени човека који је донео три узастопне европске титуле се на Иберијском полуострву увелико прича, а Истанбул би могло да буде место његовог тренерског страдања (ТВ Арена спорт 3, 21.00). 

Није кривица само Зиданова. Построналдовска ера траје, а Флорентино Перез је предуго чекао да започне смену генерација и припреми терен за треће Галактикосе, што се сада ломи управо преко Зизуовихлеђа. Јесте се контроверзни шпански бизнисмен отворио овог лета и за преко 300.000.000 евра обезбедио потписе петорице нових играча, али Зиданова проблематика већа је од чистог уигравања свих појединаца. Репови који се вуку из прошлости довели су Реал у ситуацију да на папиру пуца од квалитета, али на делу се то не види.

Зидан је по сваку цену желео да Герет Бејл оде, због чега је навукао гнев дела јавности, хтео је и да се Хамес Родригез више не враћа јер му није потребан. На крају су обојица остали, а Велшанин је чак и најкориснији играч Реала тренутно уз Карима Бензему са по два гола и асистенције. Иско пролази кроз најслабију годину каријере, Лука Модрић одавно не личи на себе, одбрамбена четворка је у расулу, Лука Јовић све више осећа терет дреса највећег европског клуба и шпанске јавности, а Еден Азар као најскупље појачање овог лета са 100.000.000 евра није у стању да повеже две добре утакмице и после шест мечева у свим такмичењима и само 426 минута на терену има по гол и асистенцију. Нити су староседеоци они из ере Кристијана Роналда, нити су појачања права. Штавише! Шпанска јавност их третира као “најлошија у историји клуба”, што је можда прејака констатација у овом тренутку, али бројке су неумољиве...

Зато Реал Мадрид вечерас игра против Галатасараја за голи живот у фудбалској елити, а Зинедин Зидан за свој посао. 

“За мене је свака утакмица финале. Овде сам 18 година и желео бих да останем до краја живота. Знам где сам и притисак који ми је увек на леђима. Да ли ћу отићи? То није питање за мене, већ за неке друге људе“, свестан је Зидан и зна савршено да све што је досад направио није достојно Реаловог имена.

Краљевски клуб званично бележи свој најслабији почетак у историји Лиге шампиона! После рутинског пораза од ПСЖ-а и ремија с Брижом у Мадриду, Реал се налази у ситуацији у каквој никада током своје пребогате историје није био. У претходна 23 изласка на велику сцену, када је пролазио групну фазу, имао је бар једну победу из две, односно две рецке из три уводне утакмице елитног такмичења. Не буде ли славио у Истанбулу вечерас, Реал би могао да се нађе у реалној опасности да се докопа осмине финала.

Мада фудбалским небом у Шпанији махом лете вести како Флорентино Перез и остатак управе дају максималну подршку играчима и тренеру, познати водитељ телевизијске емисије Ел Цхирингуито Хозе Луис Санчез најављује да су Зидану дани одбројани и да први човек Реала у резерви има два велика тренерска имена – Жозеа Муриња и Макса Алегрија. Наводно, прва опција је Мурињо, који је по одласку из Реала 2010. године за собом оставио разорену свлачионицу, играче подељене у кланове и клупску легенду Икера Касиљаса на ивици нервног слома...

Док се јавност већ бави потенцијалним Зидановим наследницима, капитен Серхио Рамос је на јучерашњој конференцији за медије отворено бранио свог шефа и поручио свима да играчи дају свој максимум на терену.

“Мурињо? Он је тренер по којем се мере одређени слој стручњака у свету фудбала. Ипак, најлакше би за све било да се каже да ће Зидан остати до краја сезоне. Тако бисмо коначно ставили тачку на спекулације које круже. Приче о томе који ће тренер доћи у Мадрид су баш старе“, каже Рамос и наставља:

“Сви знају да ми дајемо све од себе за Реалов дрес код Зидана. Шта год да се догоди, показаћемо да смо уједињени као тим. Верујемо у Зидана, његову филозофију и тренинг методе. Знам да се Зидан не плаши никога, познаје овај клуб јако добро и ради одлично сваког дана. Све зависи од резултата. Он свакако заслужује поштовање због свега што је урадио у Реалу“.

По мишљењу критичара, пораз од Мајорке претходног викенда био је линија коју Реал није смео да пређе и да због тога Перез мора да реагује под хитно и смени Зидана, све под изговором да би се спасила сезона.

Реал још није елиминисан у Лиги шампиона, теоретски неће ни бити чак и да не победи Галатасарај вечерас. С једним бодом из три утакмице Реал опет има шансу да прође даље. Сетимо се само како је Тотенхем прошле сезоне ухватио последњи воз за нокаут фазу, па отишао до финала Лиге шампиона. 

Зидан се налази у најтежој ситуацији откако је упловио тренерске воде и постао шеф стручног штаба Реала. Вечерас ће још бити лишен помоћи Герета Бејла и Луке Модрића, мада је најављен повратак Едена Азара и Тонија Кроса. Док многи чекају да виде главу на пању, Зизу ће наставити да се бори. Шта ће му следећа борба донети, видећемо после мегдана у Истанбулу...

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КАТАСТРОФАЛНА ГРЕСКА

22.10.2019 13:30

МУ ЈЕ БИЛА СТО СЕ ПОСЛИЈЕ ВЕЛИКИХ УСПЈЕХА ВРАТИО У РЕАЛ. И - ПАО НИСКО.

ОДГОВОРИТЕ