Шаповалов запријетио тројици највећих!

Скинућемо вас с врха! Млади лавови почели да уједају! Шаповалов: Само стрпљиво, момци, ближи се крај "велике тројке"! Шампион турнира у Стокхолму, Канађанин Денис Шаповалов сматра да се полако ближи дан када ће млади играчи свргнути са трона чланове такозване "велике тројке".

Тенис 22.10.2019 | 13:23
Шаповалов запријетио тројици највећих!
Освојио је Денис Шаповалов у Стокхолму први турнир у каријери и већ је пустио крила. Тај подигнути трофеј га је толико осоколио, да је после меча одмах послао претећу поруку ни мање, ни више, него тројици најбољих тенисера света: Новаку Ђоковићу, Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру.

Млади Канађанин сматра да је ера тројице тениских дивова при крају и да је ред да млади лавови преузму диригентску палицу. Једино што не иде у прилог тој причи је што је последњи играч који је освојио гренд слем трофеј мимо трија Ђоковић – Надал – Федерер био Вавринка, на УС опену 2016. године.

Канађанин, који је одувек био познат по смелим изјавама сада тврди да није тако далеко дан када ће млађи наследити неприкосновену тројку на врху.

"Сигуран сам да ће следеће сезоне бити много изненађења. Очигледно је да "велика тројка" и даље ту, још играју добро. Ипак, пре или касније, скинућемо их са врха. Треба само да будемо стрпљиви", рекао је Шаповалов.

Он је назначио који би играчи могли да угрозе Новака, Рафу и Роџера.

"Млађи играчи полако почињу да се пењу на АТП листи. Медведев је у последњих неколико месеци заиста направио велики продор. Сигуран сам да ће га следити многи, има тако много талентованих момака. Ту су Френсис Тијафо, Стефанос Циципас, Александер Зверев. Свако има свој пут."

"Што се мене тиче, мислим да сам се доста лако пробио на листи, уз пар добрих резултата. Моја игра још није била ту, имао сам доста успона и падова. Радио сам последњих неколико година на исправљању слабости у игри како бих је учинио много бољом", закључио је Шаповалов.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар