Батаревој опет измакла фотеља директорице

– Конкурс за избор директора Инспектората Републике Српске биће поништен идуће седмице јер није спроведен у законском року, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 18.10.2019 | 12:05
Батаревој опет измакла фотеља директорице
Да је ново намјештање конкурса за директора Инспектората РС у току ЦАПИТАЛ је објавио крајем јула када је конкурсом било прописано да кандидати треба да имају, између осталог, завршен медицински факултет – смјер фармација који има актуелна в.д. директорица те инспекцијске управе Данијела Батар.

Директор Агенције за државну управу РС Александар Радета потврдио је да ће конкурс бити поништен.

„Истекао је рок да се спроведе конкурс, комисија је касно именована и није могла у законским року спровести конкурс и он ће бити поништен“, рекао је Радета.

Законски рок за спровођење конкурсне процедуре је два мјесеца од затварања конкурса и истекао је око 10. октобра.

Батарева је на функцију вршиоца дужности директора Републичке управе за инспекцијске послове – Инспектората РС постављена у мају прошле године, након што је Влада смијенила дотадашњег директора Предрага Томића.

Она је поништила конкурс који је у октобру 2018. године био расписан за избор директора Инспектората јер није испуњавала услове за директорску позицију. Затим је измјенила Правилник о систематизацији, који је Влада РС прихватила, а у којем је међу неопходне услове за ту позицију додала своје занимање.

Након тога је расписан нови конкурс у децембру прошле године у којем је, као и сада, било предвиђено да директор Инспектората може да буде и лице са завршеним медицинским факултетом, али само смјер – фармација.

Након што је откривено да су услови у конкурсу намјештени Батаревој, конкурс из децембра је поништен јер „није именована конкурсна комисија“.

Нови конкурс за Инспекторат расписан је у јулу ове године, са истим условима.

Из СНСД-а су поручили да је Батарева неподобна за ту позицију, док је предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић стао у њену заштиту и рекао да она има подршку странке и да добро ради на позицији директора Инспектората.

Данијелу Батар је Влада РС више од пет пута именовала за в.д. директора у Инспекторат РС.

(Цапитал)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Дјуро из Модрице

18.10.2019 10:26

Како јој се да упињати 100 пута, а види да не иде. Као да се мора бити директор, има радних мјеста како у реалном тако и у јавном сектору, само ко хоце радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро изгледа

18.10.2019 10:41

Добро ова изгледа.

Name

Ре

18.10.2019 11:55

Јос један ухљеб све сами струцњаци а дуг 6 милијарди марака битанге сеоске .

Name

Дзоо

18.10.2019 11:31

Лепа зато је гурају неко је таба !!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

18.10.2019 11:52

Бас треба овај факултет за ту функцију, нигдје везе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асоцијација

18.10.2019 12:42

Талашика и празнина..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

18.10.2019 12:59

Све сами стручњаци а ми пропадамо, као Сребренка Голић , срушила своју нову вилу да би направила локацију за станбену зграду и да рачуна само колико ће станова добити, фуј све за РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

18.10.2019 13:01

Што се тиче самог рада, Инспектората владе Републике Српске, ја их овог пута поздрваљам, раде посао кад их назове обичан човјек. То за конкурс, то муљају можда ови политичари и има истина сигурно, али раде и поздрваљам их, не знам кога сам поздравио у раду икад, осим њих.... Срдачан поздрав за раднике Инспектората Републике Српске...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.Дабић

18.10.2019 14:04

Треба овако лијепа жена да буде на некој од руководећих позиција. Је ли можда треба да буде Мајкићка или Марковићка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

18.10.2019 19:37

Много лијепа зена. У колико буде на некој листи кад буду избори, гласам за њу...

ОДГОВОРИТЕ