Batarevoj opet izmakla fotelja direktorice

– Konkurs za izbor direktora Inspektorata Republike Srpske biće poništen iduće sedmice jer nije sproveden u zakonskom roku, saznaje portal CAPITAL.

Republika Srpska 18.10.2019 | 12:05
Batarevoj opet izmakla fotelja direktorice
Da je novo namještanje konkursa za direktora Inspektorata RS u toku CAPITAL je objavio krajem jula kada je konkursom bilo propisano da kandidati treba da imaju, između ostalog, završen medicinski fakultet – smjer farmacija koji ima aktuelna v.d. direktorica te inspekcijske uprave Danijela Batar.

Direktor Agencije za državnu upravu RS Aleksandar Radeta potvrdio je da će konkurs biti poništen.

„Istekao je rok da se sprovede konkurs, komisija je kasno imenovana i nije mogla u zakonskim roku sprovesti konkurs i on će biti poništen“, rekao je Radeta.

Zakonski rok za sprovođenje konkursne procedure je dva mjeseca od zatvaranja konkursa i istekao je oko 10. oktobra.

Batareva je na funkciju vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove – Inspektorata RS postavljena u maju prošle godine, nakon što je Vlada smijenila dotadašnjeg direktora Predraga Tomića.

Ona je poništila konkurs koji je u oktobru 2018. godine bio raspisan za izbor direktora Inspektorata jer nije ispunjavala uslove za direktorsku poziciju. Zatim je izmjenila Pravilnik o sistematizaciji, koji je Vlada RS prihvatila, a u kojem je među neophodne uslove za tu poziciju dodala svoje zanimanje.

Nakon toga je raspisan novi konkurs u decembru prošle godine u kojem je, kao i sada, bilo predviđeno da direktor Inspektorata može da bude i lice sa završenim medicinskim fakultetom, ali samo smjer – farmacija.

Nakon što je otkriveno da su uslovi u konkursu namješteni Batarevoj, konkurs iz decembra je poništen jer „nije imenovana konkursna komisija“.

Novi konkurs za Inspektorat raspisan je u julu ove godine, sa istim uslovima.

Iz SNSD-a su poručili da je Batareva nepodobna za tu poziciju, dok je predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić stao u njenu zaštitu i rekao da ona ima podršku stranke i da dobro radi na poziciji direktora Inspektorata.

Danijelu Batar je Vlada RS više od pet puta imenovala za v.d. direktora u Inspektorat RS.

(Capital)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Djuro iz Modrice

18.10.2019 10:26

Kako joj se da upinjati 100 puta, a vidi da ne ide. Kao da se mora biti direktor, ima radnih mjesta kako u realnom tako i u javnom sektoru, samo ko hoce raditi.

ODGOVORITE
Name

Dobro izgleda

18.10.2019 10:41

Dobro ova izgleda.

Name

Re

18.10.2019 11:55

Jos jedan uhljeb sve sami strucnjaci a dug 6 milijardi maraka bitange seoske .

Name

Dzoo

18.10.2019 11:31

Lepa zato je guraju neko je taba !!?

ODGOVORITE
Name

Bogdan

18.10.2019 11:52

Bas treba ovaj fakultet za tu funkciju, nigdje veze..

ODGOVORITE
Name

Asocijacija

18.10.2019 12:42

Talašika i praznina..

ODGOVORITE
Name

Мирослав

18.10.2019 12:59

Све сами стручњаци а ми пропадамо, као Сребренка Голић , срушила своју нову вилу да би направила локацију за станбену зграду и да рачуна само колико ће станова добити, фуј све за РС.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

18.10.2019 13:01

Što se tiče samog rada, Inspektorata vlade Republike Srpske, ja ih ovog puta pozdrvaljam, rade posao kad ih nazove običan čovjek. To za konkurs, to muljaju možda ovi političari i ima istina sigurno, ali rade i pozdrvaljam ih, ne znam koga sam pozdravio u radu ikad, osim njih.... Srdačan pozdrav za radnike Inspektorata Republike Srpske...

ODGOVORITE
Name

Др.Дабић

18.10.2019 14:04

Треба овако лијепа жена да буде на некој од руководећих позиција. Је ли можда треба да буде Мајкићка или Марковићка?

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

18.10.2019 19:37

Mnogo lijepa zena. U koliko bude na nekoj listi kad budu izbori, glasam za nju...

ODGOVORITE