"Бескичмењак" Леброн!

Бројне увреде на рачун "краља" због твита о Кини! Леброн Џејмс, годинама уназад најбољи кошаркаш света, после периода ћутања коначно је проговорио о ситуацији између НБА и Кине.

Кошарка 16.10.2019 | 10:51
"Бескичмењак" Леброн!
Лејкерси су се претходних дана налазили на турнији у Кини, која је била испраћена скандалом изазваним твитом генералног менаџера Хјустон Рокетса Дарила Морија.

Демонстранти протестују на улицама Хонгконга, стотине људи је повређено, а све због тога што влада применила одредбе Закона о ванредним мерама који омогућава екстрадицију затвореника у Кину.

Мори је на Твитеру написао поруку подршке народу Хонгконга, после чега је Кина оштро реаговала укинувши бројне спонзорске уговоре. НБА би могла да остане без више милијарди долара и због тога је уследио мук, који је прекинуо Џејмс.

Леброн, који се први у НБА бави слободом, рекао је како Мори није био свестан ситуације, а потом је на Твитеру написао како људи морају да разумеју шта један твит или саопштење може да уради.

На тај твит реаговало је више од 30.000 људи, а већина је критиковала Џејмса, с обзиром да је стао на страну Кине, а не слободе. Многи су га подсетили на његов твит из 2018. године када је цитирао легендарног Мартина Лутера Кинга – "Неправда је претња правди. Наши животи умиру када заћутимо о стварима које су важне".

Џејмс, али и остали челни људи НБА то раде сада, што је разумљиво из перспективе новца. Кина је највеће тржиште за НБА и због тога "сви ћуте о стварима које су важне".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар