Вучић: Челично пријатељство Србије и Кине

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас са чланом Политбироа КП Кине и секретаром Секретаријата Централног комитета КПК Јангом Сијаодуом и оцијенио да Србију и Кину веже челично пријатељство, а да српски народ никад неће заборавити шта је за Србију учинио предсједник Кине и предсједник Комунистичке партије Си Ђинпинг.

Србија 14.10.2019 | 15:20
Вучић: Челично пријатељство Србије и Кине
- Срећан сам и поносан што могу да вас примим и разговарам с вама - рекао је Вучић на почетку састанка и још једном честитао Јангу и свим члановима КП Кине 70. годишњицу постојања модерне Републике Кине и на свим изузетним резултатима који су за то вријеме постигнути.

Сваком вашем успјеху и ми у Србији се радујемо, поручио је Вучић.
 
- Захвални смо Си Ђинпингу што је довео једну од најважнијих инвестиција у нашу земљу и охрабрио кинеске инвеститоре да долазе у Србију, као и за то што је кроз пројекат "Један појас, један пут" доприњео срећи других народа, у овом случају српског. Ми, за разлику од других, нећемо заборавати шта је учинио и имаће нашу захвалност - поручио је Вучић.

Како је рекао, током посљедње посјете КП Кине научио је да су сви функционери дужни да 200 дана годишње разговарају с грађанима.

- Па ми сада размишљамо како да наше људе натјерамо да више дестина дана, ако не могу 200 дана, разговарају са обичним људима како би боље разумјели њихове захтјеве и потребе - рекао је он, поручивши свом госту: "добродошли сте и пренесите срдачне поздраве предсједнику Сију, нашем великом пријатељу".

Члан Политбироа Комунистичке партије Кине (КПК) је захвало Вучићу као предсједнику СНС што је одвојио своје вријеме и примио њихову делегацију. Јанг је прениоео Вучићу поздраве предсједника Кине Си Ђинпинга.

- Ви сте заједно да Сијем направили генерални план за развој стратешког партнерства Србије и Кине и у току је реализација онога што сте вас двојица договорили - рекао је Јанг.

Каже да је циљ посјете делегације КПК, такодје, реализација постигнутих договора предсједнка двије земље.

Јанг је изразио очекивање да ће двијее странке интезивирати сарадњу и створити услове за продубљивање размјене и сарадње у свим областима.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Немам

15.10.2019 05:09

ниста против али прави пријатељ ако те на несто наговара треба и да помогне нпр. ако неце поклонити мозе посудити с300 или с400 ! Али сви нас хускају политицари користе лов у мутном па краду тако да нас је у свим ратовима било пола мање а сада це у миру пола побјеци!

ОДГОВОРИТЕ