Vučić: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa članom Politbiroa KP Kine i sekretarom Sekretarijata Centralnog komiteta KPK Jangom Sijaoduom i ocijenio da Srbiju i Kinu veže čelično prijateljstvo, a da srpski narod nikad neće zaboraviti šta je za Srbiju učinio predsjednik Kine i predsjednik Komunističke partije Si Đinping.

Srbija 14.10.2019 | 15:20
Vučić: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine
- Srećan sam i ponosan što mogu da vas primim i razgovaram s vama - rekao je Vučić na početku sastanka i još jednom čestitao Jangu i svim članovima KP Kine 70. godišnjicu postojanja moderne Republike Kine i na svim izuzetnim rezultatima koji su za to vrijeme postignuti.

Svakom vašem uspjehu i mi u Srbiji se radujemo, poručio je Vučić.
 
- Zahvalni smo Si Đinpingu što je doveo jednu od najvažnijih investicija u našu zemlju i ohrabrio kineske investitore da dolaze u Srbiju, kao i za to što je kroz projekat "Jedan pojas, jedan put" doprinjeo sreći drugih naroda, u ovom slučaju srpskog. Mi, za razliku od drugih, nećemo zaboravati šta je učinio i imaće našu zahvalnost - poručio je Vučić.

Kako je rekao, tokom posljednje posjete KP Kine naučio je da su svi funkcioneri dužni da 200 dana godišnje razgovaraju s građanima.

- Pa mi sada razmišljamo kako da naše ljude natjeramo da više destina dana, ako ne mogu 200 dana, razgovaraju sa običnim ljudima kako bi bolje razumjeli njihove zahtjeve i potrebe - rekao je on, poručivši svom gostu: "dobrodošli ste i prenesite srdačne pozdrave predsjedniku Siju, našem velikom prijatelju".

Član Politbiroa Komunističke partije Kine (KPK) je zahvalo Vučiću kao predsjedniku SNS što je odvojio svoje vrijeme i primio njihovu delegaciju. Jang je prenioeo Vučiću pozdrave predsjednika Kine Si Đinpinga.

- Vi ste zajedno da Sijem napravili generalni plan za razvoj strateškog partnerstva Srbije i Kine i u toku je realizacija onoga što ste vas dvojica dogovorili - rekao je Jang.

Kaže da je cilj posjete delegacije KPK, takodje, realizacija postignutih dogovora predsjednka dvije zemlje.

Jang je izrazio očekivanje da će dvijee stranke intezivirati saradnju i stvoriti uslove za produbljivanje razmjene i saradnje u svim oblastima.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nemam

15.10.2019 05:09

nista protiv ali pravi prijatelj ako te na nesto nagovara treba i da pomogne npr. ako nece pokloniti moze posuditi s300 ili s400 ! Ali svi nas huskaju politicari koriste lov u mutnom pa kradu tako da nas je u svim ratovima bilo pola manje a sada ce u miru pola pobjeci!

ODGOVORITE