Свијет дијалога и компромиса је могућ

Предсједник Србије Александар Вучић је вечерас отворио 141. засједање Интерпарламентарне уније, уз поруку да је свијет дијалога и компромиса могућ, а да је Србија једина земља која данас у Европи може да организује овакво засиједање.

Србија 13.10.2019 | 21:22
Свијет дијалога и компромиса је могућ
"Поносан сам што сте сви у Србији, чини се да је Србија једина земља која данас у Европи може да организује овакво заседање, јер ми смо слободна и независна земља која жели да са свима гаји пријатељство", рекао је Вучић који је пожелио добродошлицу учесницима.

Он је истакао да су парламентарци дио свијета који мора да сања другачије снове, са којима, како је рекао, не треба престати.

Како је рекао, свијет дијалога и компримиса јесте могућ, али је свијет и даље далеко од тог идеала, те примијетио да не важе иста правила за све, а о томе ко је ко одлучују највећи.

"Ми, мали народи, понекад смо ускраћени и за правду и за новац и развој. Понекад се чини да смо изоловани, али данас се слободарски део света буди, и чини се да људи поново осећају да је независност, сувереност и слобода одлучивања нешто због чега се вреди борити", рекао је Вучић.

Додао је да је Србија прошла кроз много ратова, али и данас истиче да нема веће вриједности од слободе.

"Вратили смо право на самостално одлучивање, и право на одлуке о својој будућности", рекао је Вучић.

Оцијенио је да је скуп један од најзначајнијих међународних догађаја у савременој историји, у којем учествује 2.000 чланова, из 150 парламената.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар