Svijet dijaloga i kompromisa je moguć

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras otvorio 141. zasjedanje Interparlamentarne unije, uz poruku da je svijet dijaloga i kompromisa moguć, a da je Srbija jedina zemlja koja danas u Evropi može da organizuje ovakvo zasijedanje.

Srbija 13.10.2019 | 21:22
Svijet dijaloga i kompromisa je moguć
"Ponosan sam što ste svi u Srbiji, čini se da je Srbija jedina zemlja koja danas u Evropi može da organizuje ovakvo zasedanje, jer mi smo slobodna i nezavisna zemlja koja želi da sa svima gaji prijateljstvo", rekao je Vučić koji je poželio dobrodošlicu učesnicima.

On je istakao da su parlamentarci dio svijeta koji mora da sanja drugačije snove, sa kojima, kako je rekao, ne treba prestati.

Kako je rekao, svijet dijaloga i komprimisa jeste moguć, ali je svijet i dalje daleko od tog ideala, te primijetio da ne važe ista pravila za sve, a o tome ko je ko odlučuju najveći.

"Mi, mali narodi, ponekad smo uskraćeni i za pravdu i za novac i razvoj. Ponekad se čini da smo izolovani, ali danas se slobodarski deo sveta budi, i čini se da ljudi ponovo osećaju da je nezavisnost, suverenost i sloboda odlučivanja nešto zbog čega se vredi boriti", rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija prošla kroz mnogo ratova, ali i danas ističe da nema veće vrijednosti od slobode.

"Vratili smo pravo na samostalno odlučivanje, i pravo na odluke o svojoj budućnosti", rekao je Vučić.

Ocijenio je da je skup jedan od najznačajnijih međunarodnih događaja u savremenoj istoriji, u kojem učestvuje 2.000 članova, iz 150 parlamenata.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar