Марка је струја бацила с кола на њиву у кукурузе

„Син је још у болници, претраге раде. Струја га је бацила из кола у кукурузе. Препао се, видјећемо шта ће бити“, прича Дарко Ђукић.

Република Српска 12.10.2019 | 18:50
Марка је струја бацила с кола на њиву у кукурузе
Мјештани Слатине огорчени су радом Електродистрибуције Лакташи.Двадесетогодишњи Марко Ђукић повријеђен након што се на запрегу којом је управљао срушила жица електровода под напоном. Младић се још увијек налази у болници на претрагама. У несрећи која се догодила јуче, од струјног удара један коњ је угинуо док је други теже повријеђен. Комшија Гојко Млађеновић први је прискочио у помоћ.

„Ја сам био ту на имању када сам чуо коње. Отишао сам до куће по сјекиру да одсјечемо напон да можемо распетљати и спасити другог коња. Коњска запрега је била под напоном, нисмо ништа могли радити“-објашњава комшија Млађеновић.

„Син је још у болници, претраге раде. Струја га је бацила из кола у кукурузе. Препао се, видјећемо шта ће бити“, прича Дарко Ђукић.  

Марков отац Дарко истиче да је за све крива немарност Електродистрибуције Лакташи. Због огромне штете која му је причињена најављује тужбу.

„Сто хиљада сам уложио. Продао сам земљу, подигао кредит да идем на те штрапаријаде. Тужићу их и ако треба уложићу још толико само да ово ријешим“, објашњава Ђукић.

Мјештани Слатине су огорчени. Кажу да је несрећа могла бити и већа, те да највише страхују због дјеце која тим путем свакодневно пролазе до школе.  

„Шта им ради унутрашња контрола? Сваки други, трећи дан прођу овуда, а ја пет година видим да ништа нису урадили. Муштерије смо ако ништа друго. Знају доћи због 100 КМ да искључе струју сиротињи, а кад требају свој посао урадити њих нема“, прича Мирко Ђукић из Слатине.

Након немилог догађаја, Ђукићу су обавијестили полицију, али и ветеринара. Обратили су се и Електродистибуцији Лакташи, али за вријеме нашег боравка, на терену се није нико појавио. Дотрајале бандере електричних водова проблем су у многим насељима у Републици Српској. Упркос томе, електродистрибутивна предузећа готово да не улажу у обнову електромреже која је понегдје стара и више од педесет година.



БН ТВ  

 

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Вјецити опозиционар

12.10.2019 17:46

Тако је то, прије три мјесеца у србацкој општини, једно село према Прњавору, пријавио сам квар, у ствари бандера виси на жицама, жице затегле до пуцања. Досла је нека екипа погледала то и отишли, више нити ко долази нити шта раде. То је на њиви несигурно је радити на њиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.10.2019 18:39

Никакво цудо у Углевику иста ствар годинама бандера лези крај иструле довукли И оставили пар пута су доказали да замијене И постаге софру у зиту пресједе попију И оду

Name

Лопатиц

12.10.2019 21:19

Добро ви имате струје . Код нас на Палама нема је по два дана. Тако ни у рату није било. Нити знају поправити нити има ко. Сви радници из електродистрибуције раде на приватним објектима. Директор Мрда прави приватну електрану од 20 милиона дрзавним парама .

Name

Дејан

13.10.2019 06:26

А тек на Палама. Све пало . Нема струје по два дана

Name

Шта више рећи

13.10.2019 08:56

Може се написати непознат број ријечи о овоме, а ништа да се не учини човјеку лакше када се деси трагедија. Је ли неки дан човјек погинуо од струје?! Јесте. Нема струје, па нема воде, нема ко то више поправљати, спроводити како треба. Нема, одоше И раде за веће новце вани. Стављају главу у торбу, рад није плаћен. И даље думајмо...

Name

Ре

14.10.2019 05:05

Па ко ће поправљати - то требају радити школовани и искусни мајстори, а ми таквих више немамо, пошто су у Електрично (као и у остала државна предузећа), уместо електричара позапошљавани разни кувари, фризери или основци који појма немају о овом послу - једини услов је био да су чланови владајуће секте!

Name

Опозиционар

14.10.2019 21:36

У Иатоцном Сарајеву јутрос поставили професора физицког за директора пословнице. ДИФ-овац наређује инзињерима и техницарима. Цовјек буквално нема појма ста је струја.

Name

Ре

12.10.2019 18:36

Па људи па ко це да то ради па нису криви радници него сеговиа па послу људе који везе немају о струја па питајте електрицаре у ел дистрбуцији дали уопсте знају ста је струја

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ОГОРЦЕН САМ

12.10.2019 19:53

ДА ЛИ СИ ТИ НОРМАЛАН ??? ТИ СИ САД РЕКО ДА НИСУ КРИВИ РАДНИЦИ КОЈИ НИСУ СТРУЦНИ А РАДЕ У ЕЛЕКТРО ДИСТРИБУЦИЈИ,ЦОВЈЕЦЕ БОЗИЈИ ЈЕ ЛИ ТИ ТО ХОЦЕС ДА НАС СВЕ НАПРАВИС БУДАЛАМА ??? ЗАПОСЉАВАЈУ СЕ ПОДОБНИ ИЗ ЦРВЕНЕ СЕКТЕ,НЕМА НИ ЈЕДНОГ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ ДА РАДИ У ЕЛЕКТРО ДИСТРИБУЦИЈИ ИЛИ.ОВО ЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО,ОГОРЦЕН САМ

Name

Ре ре

12.10.2019 20:14

Кога ти критикујеш неписмени мишу?

Name

Одговор

14.10.2019 05:14

Пошто је ријеч о јако неморалним особама, онда њих баш брига што немају појма и том послу и што неко може настрадати због тога (што се ево и дешава), најважније им је да су се они ухљебили, да сједе и ништа не раде, и ту је крај сваке приче!

Name

Ста Реци

12.10.2019 18:39

Зао ми Коња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.10.2019 07:18

коњи су врло осјетљиви на напон, ја мислим да коњ не може издржати ни 50 волти напона.

Name

Ја

12.10.2019 21:40

сам 7 година сам обијао да замијене бандеру... довукли неки бетон и кажу, копај па кад ископаш рупу ми ћемо поставити бетон. Дошли су ове године и промијенили... Ја нисам дао нити паре а бога ми ни ,,Растић'' из шуме да ставе умјесто бандере, неки јесу. БН електро дистрибуција (Чађавица)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

12.10.2019 21:40

Ста је за цудјење кад у електро приверду се примају радници без електро сколе и знања а дипломе о заврсеној електро сколи купују у Сироком бријегу нај горе је стање у електро бијељини радној једини зворник примају сваког а посебно играце фудбалског клуба из пилице јер има и радника који и не долазе на посо а прима плати превоз толи оброк један примјер је и војин павловиц из братунца запослен у пословници козлук а недолази на посо никако и казу да немају радника а сто не позову ове сто не долазе на посо никако немају ни материјала за санацију електро водова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

12.10.2019 22:25

Курди су ирански народ настањен у југозападној Азији. Њиховим матичним подручјима подразумевају се Хорасан, Курдистан и мање етничке енклаве у средњој Анатолији, а њиховим прецима најчешће се сматра древни ирански народ Медијаца. Реч „Курд” датира из сасанидског односно раног исламског раздобља и првотно се односила на целокупно становништво с Иранске висоравни које карактерисе номадски начин живота, док се касније њено значење ограничило на севернозападна подручја данас позната као Курдистан. У политичком контексту, целокупно курдско становништво било је делом иранске нације од старог до 17. века када западне делове њиховог етничког подручја неповратно присваја Османско Царство. Даља подела османлијског уследила је у 20. века под утјецајем европских колонијалистичких сила Велике Британије, Француске и Русије, па је данас тај териториј подељен између Турске, Ирака, Сирије и Јерменије. Због турског и арапског национализма Курди су често били изложени свим облицима дискриминације па чак и геноцида. Процене говоре о 23 до 32 милиона Курда што их чини најбројним иранским народом након Перзијанаца и Паштунаца. Већина Курда су муслимани (сунити и шиити), а постоје и мање заједнице јесида, јарсана, хршћана и зороастријанаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

14.10.2019 06:10

Курди су вечински исламисти као турци, неподносе се као срби и хрвати којису били исте религије и подјелилсе, хрватису примили католизам од ватикана.

Name

нелогично

13.10.2019 04:56

Како то да је толико запуштена инфраструктура на подручју општине одакле је Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

15.10.2019 07:50

Никакво чудо што нам је тако сви обећавају пред изборе а ништа не ураде знам из свог личног искуства жалило се нежалило тако ти је....

Name

Милан

13.10.2019 06:15

То су партијски "електрицари",њима нису потребна никаква знања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мргуд

13.10.2019 06:52

Јадни љиди... Боре се, раде, а електо РС нерадници.... не дао Бог да им дугујес 5 фенинга за струју ОДМА стизе КАМАТА 10 КМ.... ПУУУУУИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги

13.10.2019 09:59

2 године чекао на затезање самоносивог кабла и промјену бандере на којој је јер је пропала скроз усљед чега је и самоносиви кабал дошао до земље . Тек адвокат кад је назвао доле исти моменат су дошли . На моје молбе усмене писмене свакакве нико реаговао није !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Информација

14.10.2019 10:17

Лакташка Жупа је одувијек била запостављена, село Бошковићи (10 км од центра Лактаса) нема воду а имају основну сколу са 9 одјељења, само се праве стадиони асвалтирани са оградама позавидјелии би нам у Бруклину,Бронxу и Харлему а вода ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

14.10.2019 12:06

С оваквом социјалном цијеном ел. енергије, немогућа су значајнија улагања у мрежу, самим тим и замјена лоших стубова. Кава цијена струје таква и мрежа, хоћете да се гријете за мале паре, ето вам сад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.10.2019 13:20

Како да не ??? Плацају милионе марака за консултанте и савјетовања а нема пара за обицан дрвени стуб.

Name

Избори

14.10.2019 18:27

Мора кад су у екектро напримали и курту и мурту страначке ухљебе који немају везе са струјом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретен

19.10.2019 07:03

А тек у Вишеграду, јачи ветар дуне. Нема струје у пола општине, до границе са Србијом

ОДГОВОРИТЕ