Marka je struja bacila s kola na njivu u kukuruze

„Sin je još u bolnici, pretrage rade. Struja ga je bacila iz kola u kukuruze. Prepao se, vidjećemo šta će biti“, priča Darko Đukić.

Republika Srpska 12.10.2019 | 18:50
Marka je struja bacila s kola na njivu u kukuruze
Mještani Slatine ogorčeni su radom Elektrodistribucije Laktaši.Dvadesetogodišnji Marko Đukić povrijeđen nakon što se na zapregu kojom je upravljao srušila žica elektrovoda pod naponom. Mladić se još uvijek nalazi u bolnici na pretragama. U nesreći koja se dogodila juče, od strujnog udara jedan konj je uginuo dok je drugi teže povrijeđen. Komšija Gojko Mlađenović prvi je priskočio u pomoć.

„Ja sam bio tu na imanju kada sam čuo konje. Otišao sam do kuće po sjekiru da odsječemo napon da možemo raspetljati i spasiti drugog konja. Konjska zaprega je bila pod naponom, nismo ništa mogli raditi“-objašnjava komšija Mlađenović.

„Sin je još u bolnici, pretrage rade. Struja ga je bacila iz kola u kukuruze. Prepao se, vidjećemo šta će biti“, priča Darko Đukić.  

Markov otac Darko ističe da je za sve kriva nemarnost Elektrodistribucije Laktaši. Zbog ogromne štete koja mu je pričinjena najavljuje tužbu.

„Sto hiljada sam uložio. Prodao sam zemlju, podigao kredit da idem na te štraparijade. Tužiću ih i ako treba uložiću još toliko samo da ovo riješim“, objašnjava Đukić.

Mještani Slatine su ogorčeni. Kažu da je nesreća mogla biti i veća, te da najviše strahuju zbog djece koja tim putem svakodnevno prolaze do škole.  

„Šta im radi unutrašnja kontrola? Svaki drugi, treći dan prođu ovuda, a ja pet godina vidim da ništa nisu uradili. Mušterije smo ako ništa drugo. Znaju doći zbog 100 KM da isključe struju sirotinji, a kad trebaju svoj posao uraditi njih nema“, priča Mirko Đukić iz Slatine.

Nakon nemilog događaja, Đukiću su obavijestili policiju, ali i veterinara. Obratili su se i Elektrodistibuciji Laktaši, ali za vrijeme našeg boravka, na terenu se nije niko pojavio. Dotrajale bandere električnih vodova problem su u mnogim naseljima u Republici Srpskoj. Uprkos tome, elektrodistributivna preduzeća gotovo da ne ulažu u obnovu elektromreže koja je ponegdje stara i više od pedeset godina.



BN TV  

 

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Vjeciti opozicionar

12.10.2019 17:46

Tako je to, prije tri mjeseca u srbackoj opštini, jedno selo prema Prnjavoru, prijavio sam kvar, u stvari bandera visi na žicama, žice zategle do pucanja. Dosla je neka ekipa pogledala to i otišli, više niti ko dolazi niti šta rade. To je na njivi nesigurno je raditi na njivi.

ODGOVORITE
Name

Re

12.10.2019 18:39

Nikakvo cudo u Ugleviku ista stvar godinama bandera lezi kraj istrule dovukli I ostavili par puta su dokazali da zamijene I postage sofru u zitu presjede popiju I odu

Name

Lopatic

12.10.2019 21:19

Dobro vi imate struje . Kod nas na Palama nema je po dva dana. Tako ni u ratu nije bilo. Niti znaju popraviti niti ima ko. Svi radnici iz elektrodistribucije rade na privatnim objektima. Direktor Mrda pravi privatnu elektranu od 20 miliona drzavnim parama .

Name

Dejan

13.10.2019 06:26

A tek na Palama. Sve palo . Nema struje po dva dana

Name

Šta više reći

13.10.2019 08:56

Može se napisati nepoznat broj riječi o ovome, a ništa da se ne učini čovjeku lakše kada se desi tragedija. Je li neki dan čovjek poginuo od struje?! Jeste. Nema struje, pa nema vode, nema ko to više popravljati, sprovoditi kako treba. Nema, odoše I rade za veće novce vani. Stavljaju glavu u torbu, rad nije plaćen. I dalje dumajmo...

Name

Re

14.10.2019 05:05

Pa ko će popravljati - to trebaju raditi školovani i iskusni majstori, a mi takvih više nemamo, pošto su u Električno (kao i u ostala državna preduzeća), umesto električara pozapošljavani razni kuvari, frizeri ili osnovci koji pojma nemaju o ovom poslu - jedini uslov je bio da su članovi vladajuće sekte!

Name

Opozicionar

14.10.2019 21:36

U Iatocnom Sarajevu jutros postavili profesora fizickog za direktora poslovnice. DIF-ovac naređuje inzinjerima i tehnicarima. Covjek bukvalno nema pojma sta je struja.

Name

Re

12.10.2019 18:36

Pa ljudi pa ko ce da to radi pa nisu krivi radnici nego segovia pa poslu ljude koji veze nemaju o struja pa pitajte elektricare u el distrbuciji dali uopste znaju sta je struja

ODGOVORITE
Name

RE OGORCEN SAM

12.10.2019 19:53

DA LI SI TI NORMALAN ??? TI SI SAD REKO DA NISU KRIVI RADNICI KOJI NISU STRUCNI A RADE U ELEKTRO DISTRIBUCIJI,COVJECE BOZIJI JE LI TI TO HOCES DA NAS SVE NAPRAVIS BUDALAMA ??? ZAPOSLJAVAJU SE PODOBNI IZ CRVENE SEKTE,NEMA NI JEDNOG IZ OPOZICIJE DA RADI U ELEKTRO DISTRIBUCIJI ILI.OVO JE NEVJEROVATNO,OGORCEN SAM

Name

Re re

12.10.2019 20:14

Koga ti kritikuješ nepismeni mišu?

Name

Odgovor

14.10.2019 05:14

Pošto je riječ o jako nemoralnim osobama, onda njih baš briga što nemaju pojma i tom poslu i što neko može nastradati zbog toga (što se evo i dešava), najvažnije im je da su se oni uhljebili, da sjede i ništa ne rade, i tu je kraj svake priče!

Name

Sta Reci

12.10.2019 18:39

Zao mi Konja.

ODGOVORITE
Name

re

13.10.2019 07:18

konji su vrlo osjetljivi na napon, ja mislim da konj ne može izdržati ni 50 volti napona.

Name

Ja

12.10.2019 21:40

sam 7 godina sam obijao da zamijene banderu... dovukli neki beton i kažu, kopaj pa kad iskopaš rupu mi ćemo postaviti beton. Došli su ove godine i promijenili... Ja nisam dao niti pare a boga mi ni ,,Rastić'' iz šume da stave umjesto bandere, neki jesu. BN elektro distribucija (Čađavica)

ODGOVORITE
Name

Maki

12.10.2019 21:40

Sta je za cudjenje kad u elektro priverdu se primaju radnici bez elektro skole i znanja a diplome o zavrsenoj elektro skoli kupuju u Sirokom brijegu naj gore je stanje u elektro bijeljini radnoj jedini zvornik primaju svakog a posebno igrace fudbalskog kluba iz pilice jer ima i radnika koji i ne dolaze na poso a prima plati prevoz toli obrok jedan primjer je i vojin pavlovic iz bratunca zaposlen u poslovnici kozluk a nedolazi na poso nikako i kazu da nemaju radnika a sto ne pozovu ove sto ne dolaze na poso nikako nemaju ni materijala za sanaciju elektro vodova

ODGOVORITE
Name

Da

12.10.2019 22:25

Kurdi su iranski narod nastanjen u jugozapadnoj Aziji. Njihovim matičnim područjima podrazumevaju se Horasan, Kurdistan i manje etničke enklave u srednjoj Anatoliji, a njihovim precima najčešće se smatra drevni iranski narod Medijaca. Reč „Kurd” datira iz sasanidskog odnosno ranog islamskog razdoblja i prvotno se odnosila na celokupno stanovništvo s Iranske visoravni koje karakterise nomadski način života, dok se kasnije njeno značenje ograničilo na severnozapadna područja danas poznata kao Kurdistan. U političkom kontekstu, celokupno kurdsko stanovništvo bilo je delom iranske nacije od starog do 17. veka kada zapadne delove njihovog etničkog područja nepovratno prisvaja Osmansko Carstvo. Dalja podela osmanlijskog usledila je u 20. veka pod utjecajem evropskih kolonijalističkih sila Velike Britanije, Francuske i Rusije, pa je danas taj teritorij podeljen između Turske, Iraka, Sirije i Jermenije. Zbog turskog i arapskog nacionalizma Kurdi su često bili izloženi svim oblicima diskriminacije pa čak i genocida. Procene govore o 23 do 32 miliona Kurda što ih čini najbrojnim iranskim narodom nakon Perzijanaca i Paštunaca. Većina Kurda su muslimani (suniti i šiiti), a postoje i manje zajednice jesida, jarsana, hršćana i zoroastrijanaca.

ODGOVORITE
Name

Dora.

14.10.2019 06:10

Kurdi su večinski islamisti kao turci, nepodnose se kao srbi i hrvati kojisu bili iste religije i podjelilse, hrvatisu primili katolizam od vatikana.

Name

nelogično

13.10.2019 04:56

Kako to da je toliko zapuštena infrastruktura na području opštine odakle je Milorad Dodik.

ODGOVORITE
Name

Lana

15.10.2019 07:50

Nikakvo čudo što nam je tako svi obećavaju pred izbore a ništa ne urade znam iz svog ličnog iskustva žalilo se nežalilo tako ti je....

Name

Milan

13.10.2019 06:15

To su partijski "elektricari",njima nisu potrebna nikakva znanja.

ODGOVORITE
Name

Mrgud

13.10.2019 06:52

Jadni ljidi... Bore se, rade, a elekto RS neradnici.... ne dao Bog da im dugujes 5 feninga za struju ODMA stize KAMATA 10 KM.... PUUUUUI!!!

ODGOVORITE
Name

Ogi

13.10.2019 09:59

2 godine čekao na zatezanje samonosivog kabla i promjenu bandere na kojoj je jer je propala skroz usljed čega je i samonosivi kabal došao do zemlje . Tek advokat kad je nazvao dole isti momenat su došli . Na moje molbe usmene pismene svakakve niko reagovao nije !

ODGOVORITE
Name

Informacija

14.10.2019 10:17

Laktaška Župa je oduvijek bila zapostavljena, selo Boškovići (10 km od centra Laktasa) nema vodu a imaju osnovnu skolu sa 9 odjeljenja, samo se prave stadioni asvaltirani sa ogradama pozavidjelii bi nam u Bruklinu,Bronxu i Harlemu a voda nista.

ODGOVORITE
Name

Realno

14.10.2019 12:06

S ovakvom socijalnom cijenom el. energije, nemoguća su značajnija ulaganja u mrežu, samim tim i zamjena loših stubova. Kava cijena struje takva i mreža, hoćete da se grijete za male pare, eto vam sad!

ODGOVORITE
Name

Marko

14.10.2019 13:20

Kako da ne ??? Placaju milione maraka za konsultante i savjetovanja a nema para za obican drveni stub.

Name

Izbori

14.10.2019 18:27

Mora kad su u ekektro naprimali i kurtu i murtu stranačke uhljebe koji nemaju veze sa strujom

ODGOVORITE
Name

Sreten

19.10.2019 07:03

A tek u Višegradu, jači vetar dune. Nema struje u pola opštine, do granice sa Srbijom

ODGOVORITE