Синдикат доктора медицине против закона о штрајку

Струковни синдикат доктора медицине Републике Српске се противи тексту Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о штрајку о којем се води расправа у Народној скупштини Републике Српске, јер се на неуставан начин ограничава право на штрајк у дјелатностима у којима се Влада Републике Српске појављује у функцији послодавца.

Република Српска 07.10.2019 | 10:25
Синдикат доктора медицине против закона о штрајку
"На овај начин се синдикатима који су репрезентативни у гранама дјелатности или областима дјелатности у оквиру наведених подручја дјелатности, онемогућава законито организовање штрајка, јер се на основу непрецизних законских одредби може тумачити да штрајк могу организовати искључиво синдикати који су репрезентативни на нивоу наведених подручја дјелатности, а што представља законски нонсенс.

Струковни синдикат доктора медицине јавно тражи од посланика у Народној скупштини Републике Српске да затраже да Влада као предлагач измјени спорне одредбе овог нацрта закона и обавезно га упути на јавну расправу." каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пријатељ

08.10.2019 11:50

Доктори у РС узимају паре од пацијената дани и боље лијечили а свиде мјесечно уграде по пар хиљада еура па ви замислите које су то Плате поздрав

ОДГОВОРИТЕ