Sindikat doktora medicine protiv zakona o štrajku

Strukovni sindikat doktora medicine Republike Srpske se protivi tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku o kojem se vodi rasprava u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer se na neustavan način ograničava pravo na štrajk u djelatnostima u kojima se Vlada Republike Srpske pojavljuje u funkciji poslodavca.

Republika Srpska 07.10.2019 | 10:25
Sindikat doktora medicine protiv zakona o štrajku
"Na ovaj način se sindikatima koji su reprezentativni u granama djelatnosti ili oblastima djelatnosti u okviru navedenih područja djelatnosti, onemogućava zakonito organizovanje štrajka, jer se na osnovu nepreciznih zakonskih odredbi može tumačiti da štrajk mogu organizovati isključivo sindikati koji su reprezentativni na nivou navedenih područja djelatnosti, a što predstavlja zakonski nonsens.

Strukovni sindikat doktora medicine javno traži od poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske da zatraže da Vlada kao predlagač izmjeni sporne odredbe ovog nacrta zakona i obavezno ga uputi na javnu raspravu." kaže se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

prijatelj

08.10.2019 11:50

Doktori u RS uzimaju pare od pacijenata dani i bolje liječili a svide mjesečno ugrade po par hiljada eura pa vi zamislite koje su to Plate pozdrav

ODGOVORITE