БЛ: Бајерн први пут изгубио од "старе муштерије"!

По први пут у историји, Бајерн је изгубио од Хофенхајма у Минхену - 1:2 (0:0). Дортмунд освојио бод у Фрајбургу (2:2).  Шалке у 91. минуту испустио врх Бундеслиге! Фудбалери Шалкеа су пропустили прилику да послије много година преузму лидерску позицију на табели шампионата Њемачке!

Фудбал 06.10.2019 | 08:19
БЛ: Бајерн први пут изгубио од "старе муштерије"!
Шта зна Саргис шта је то Бајерн: Јермен завио Минхен у црно! Дортмунд опет прокоцкао победу!

Док у Минхену љубитељи пива уживају у "Октоберфесту", баварски тим је дочекао Хофенхајм и на опште изненађење, уписао први пораз ове сезоне у Бундеслиги.

На "Алијанц Арени", Бајерн није никад изгубио од екипе из Синсхајма, само два пута од 11 међусобних мечева Хофенхајм је успио да остане непоражен (2014 - 3:3, 2016 - 1:1), али традиција није настављена у суботњем седмом колу шампионата Њемачке захваљујући јерменском фудбалеру Саргису Адамијану, двоструком стријелцу!

БАЈЕРН - ХОФЕНХАЈМ 1:2 (0:0)

Изабраници Нике Коваче су и у првом дијелу били бољи, промашили су сијасет шанси пред Оливером Бауманом, чак је у 24. минуту Серж Гнабри убацио лопту у његову мрежу, али је гол поништен због офсајда.

Гости су међутим први стигли до предности у 54. минуту послије одличног контранапада који је лијепим ударцем завршио Адамијан - 1:0.

Противник Црвене звезде у Лиги шампиона је успио да стигне до изједначења мајсторскомј реакцијом Роберта Левандовског на центаршут Томаса Милера, али је само неколико минута касније Хофенхајм стигао до нове предности и како се на крају испоставило првог тријумфа на "Алијанц Арени" у клупској историји.

Стријелац је поново био Адамијан сјајним ударцем са ивице казненог простора за ПРВУ побједу Хофенхајма! 

Пре неколико дана у Лондону седам комада, овог поподнева у Минхену - ћорци. Успео је Бајерн да победи самог себе и поразом од Хофенхајма код куће од 2:1 упрска све добро што је урађено у протеклих неколико недеља. Џелат Бавараца је био Саргис Адамјан. Јермен, прошле сезоне један од најбољих стрелаца Цвајте са 15 голова, дочекао је данас први старт у каријери у Бундеслиги и тренеру Шродеру се захвалио са два комада у мрежи Мануела Нојера.

Сјајно је Холанђанин на клупи Хофенхајма сервирао изненађење Нику Ковачу који ће после утакмице поново на "рибање" код шефова пре свега из разлога што је Томас Милер по ко зна који пут остао на клупи од почетка. Млако је Бајерн играо у првом полувремену, једва да је запретио Оливеру Бауману што је био знак гостима да одлучније крену у наставку.

Два сјајна тренутка инспирације и прецизна хица Адамјана у 54. и 79. минуту била су довољна да се ућутка бројна публика на Алијанц Арени. Увидео је вероватно и тренер Хофенхајма да нема користи од константног брањења у својих 16 метара, одиграо је храбро и забележио први тријумф на страни у овој сезони. Заслужео.

Бајерн с друге стране блед и непрепознатљив, са пуно промашаја, а једини тренутак инспирације била је реакција Роберта Левандовског на центаршут Томаса Милера за изједначење у 73. минуту. Генерално, мало тога су показали данас Баварци па ће тренер Ковач имати чиме да се позабави када се буду вратили са репрезентативне паузе. 

Ако је Баварцима нека утеха то је да ни остали ривали из врха табеле нису овог поподнева могли да победе. Посебно несрећна је опет испала Борусија из Дортмунда која је поново одиграла нерешено (2:2) на гостовању у Фрајбургу. Стварно као да је неко проклео тим Лусијана Фарва који је трећу узастопну утакмицу у првенству забележио истоветни резултат тако што је опет прокоцкао победу. Овог пута кривци су били голман Роман Бирки и Мануел Аканђи...

Сјајан је меч одигран подно Шварцвалда. Борусија је повела страшним голом Витсела у првом полувремену, али је у наставку пробуђени Ђанлука Валдшмит поравнао резултат. Изгледало је да ће Милионери коначно однети тријумф након што је Ашраф Хакими после контре донео предност у 67 минуту, али је упорни домаћин награђен за труд у 88. минуту после безазленог покушаја Винћенца Грифа.  

Нови кикс за Милионера сигурно ће отворити питање поверења тренеру Фарву, а Фрајбургу свака част за све што је урадио у ових седам кола, тренутно су трећи на табели и имају бодова колико и сви остали знатно скупљи од њих.

У занимљивом окршају "рањених лавова" из Лиге шампиона Бајер из Леверкузена и Лајпциг су поделили бодове - 1:1. Изгледало је да ће Фармацеути успети да се домогну тријумфа над солидним гостима након што је Кевин Фоланд довео госте у вођство после лепе акције у 66. минуту, али је Нкунку у 78. после сјајног продора изједначио и поставио ипак најреалнији исход овог сусрета.

У окршају дављеника Мајнц је победио Падерборн као гост са 2:1 и побегао из опасне зоне. 

Дортмунд је такође кикснуо код "старе муштерије" Фрајбурга (2:2), иако домаћин ни у 17. узастопном мечу није успио да савлада "милионере".

Гости са "Вестфалена" су до вођства на "Шварцвалд" стадиону стигли у 20. минуту када је Торген Азар центрирао из корнера, а Алекс Витсел из волеја погодио сами угао - 0:1.

Почетком наставка, узвратио је и изједначио домаћин голом Луке Валдшмита, да би Борусија поново повела преко Ашрафа Хакимија, који је послије соло акције на десној страни, погодио супротан угао домаћег гола - 1:2. 

Ипак, бод домаћину осигурао је аутоголом голман "милионера" Роман Бирки у 89. минуту!

На јубилеју Тима Вернера, који је данас забиљежио стоти наступ за РБ Лајпциг у Бундеслиги, Леверкузен није имао превише разумијевања.

Иако су "апотекари" у већем дијелу утакмице на "Бај Арени" били у подрђеном положају, до предности је домаћин стигао поготком Кевина Фоланда у 65. минуту, да би гости до ремија сјајним голом Кристијана Нкункуа у 78. минуту.

Шалке у 91. минуту испустио врх Бундеслиге! Фудбалери Шалкеа су пропустили прилику да послије много година преузму лидерску позицију на табели шампионата Њемачке!

Послије четири узастопне побједе у Бундеслиги, изабраници Давида Вагнера су у суботу предвече на "Фелтинс Арени" дочекали Келн и били на корак да стигну до нова три бода, којим би постали лидери Бундеслиге!

Али, у судијској надокнади су примили погодак чиме је правда задовољена, с обзиром на приказану партију "јарчева" на "Фелтинс Арени". 

ШАЛКЕ - КЕЛН 1:1 (0:0)

"Краљевско-плави" из Гелзенкирхена су већим дијелом утакмице били у подређеном положају и морају да буду захвални првенствено голману Александеру Нибелу, који је најмање три-четири пута онемогућио "јарчевима" да стигну до предности.

Репрезентативац Србије Матија Настаић поново је меч пресједио на клупи за резервне играче.

У првом дијелу утакмице седмог кола Бундеслиге је сјајно одбранио ударац главом Кингслија Ехизибуеа, потом у наставку је спасио Шалке након корнера и шута Симона Теродеа, да би у 72. минуту промашаје гостију казнио Суат Сердар.

Бастијан Очипка је пробио по лијевој страни и центрирао, највише је скочио Салиф Сане и на другој стативи уочио усамљеног Сердара, који је са неколико метара убацио лопту у мрежу - 1:0.

Сердар је у 82. минуту имао прилику да "овјери" побједу Шалкеа, међутим, шутирао је изнад пречке са ивице казненог простора.

Нибел је у 90. минуту поново спасио Шалке, одбранивши "зицер" Келна, али ништа није могао ни голман Шалкеа у првом минуту судијске надокнаде, када је послије корнера главом погодио Јонас Хектор за први реми гостију и злата вриједан бод - 1:1.

Имао је Шалке све до надокнаде другог полувремена. И игру и шансе и предност од 1:0 коју му је донео Суат Сердар двадесетак минута пре краја, и прво место на табели Бундеслиге уочи одласка на паузу... А онда се појавио он, капитен Келна Јонас Хектор и на центаршут Флоријана Кајнца из корнера обрадовао гостујуће навијаче вредним бодом - 1:1.

Вредним јер је обезбеђен на терену једног од бољих тимова у Немачкој ове јесени. Шалке није скоро био у оваквој еуфорији уочи неке утакмице као вечерас посебно након прошлонедлејног тријумфа у Лајпцигу и серије од четири везана тријумфа у Бундеслиги. Иако се очекивала боља партија Рудара, Келн је био тај који је пропустио две изгледне шансе у слабом првом полувремену које је обележила велика борба с обе стране.

Много бољи фудбал гледали смо у наставку, Шалке је повео преко Сердара у 72. минуту, а до завршетка утакмице пропустио је неколико прилика да реши питање победника. Гидо бургшталер је чак погодио и стативу, а кад су се домаћи испромашивали уследила је казна. Корнер Кајнца и немоћна реакција иначе вечерас одличног голмана Шалкеа Нубела који је с неколико ефктних интервенција спречио и тријумф гостију.

Јарчеви су овим бодом прекинули серију од три везана убедљива пораза, а видећемо да ли ће тренер Бејерлорцер сачувати посао јер се тим још налази у зони испадања.

Што се тиче Шалкеа просута је велика шанса да се сјајних месец дана заокруже лидерском позицијом у Бундеслиги. Иначе, колико је лига луда и изједначена ове сезоне сведочи податак да клубове од првог до осмог места деле само два бода. У овом тренутку...

БУНДЕСЛИГА - 7. коло

Бајер - РБ Лајпциг 1:1 (0:0)
/Фоланд 65 - Нкунку 78/

Бајерн - Хофенхајм 1:2 (0:0)
/Левандовски 73 - Адамијан 54/

Фрајбург - Борусија Д. 2:2 (0:1)
/Валдшмит 55, Бирки 89 аутогол - Витсел 20, Хакими 67/

Падерборн - Мајнц 1:2 (1:2)
/Золински 14 - Квесон 8, Бросински 32 пен/

Шалке - Келн 1:1 (0:0)
/Сердар 72 - Хектор 90+1/

Недјеља:

Борусија М. - Аугзбург (13.30)
Волфсбург - Унион Берлин (15.30)
Ајнтрахт - Вердер (18.00)

Играно у петак:

Херта - Фортуна 3:1 (2:1)
/Ибишевић 37, Дилросун 44, Дарида 62 - Хенингс 32 пен/

ТАБЕЛА: Бајерн 14, РБ Лајпциг 14, Фрајбург 14, Шалке 14, Бајер 14, Борусија М. (-1) 13, Борусија Д. 12, Волфсбург (-1) 12, Ајнтрахт (-1) 10, Херта 10, Хофенхајм 8, Вердер (-1) 7, Мајнц 6, Аугзбург (-1) 5, Фортуна 4, Унион Берлин (-1) 4, Келн 4, Падерборн 1.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар