Посјета Медведева корак више у ширењу сарадње

- Предсједник Србије Александар Вучић примио је у петак амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка.

Србија 04.10.2019 | 12:46
Посјета Медведева корак више у ширењу сарадње
Вучић се са Боцан-Харченком разговарао о организацији посјете руског премијера Дмитрија Медведева и заједничком обиљжавању значајног јубилеја - 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

Предсједник Вучић је истакао да ће, осим подсећања на славну слободарску традицију двају народа, посјета премијера Медведева значити корак више у ширењу билатералне сарадње, јер се очекује потписивање нових међудржавних докумената.

Предсједник Вучић је изразио захвалност за поруку подршке државним и националним интересима наше земље, коју му је пренео шеф руске дипломатије Лавров, током састанка у Њујорку прошле седмице.

"То показује да између Србије и Русије владају односи међусобног разумевања и дубоког повјерења, што је резултат интензивног политичког дијалога", сагласили су се двојица саговорника, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о регионалној ситуацији, изразивши наду да ће на Западном Балкану бити сачувани мир и стабилност.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар