Posjeta Medvedeva korak više u širenju saradnje

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u petak ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka.

Srbija 04.10.2019 | 12:46
Posjeta Medvedeva korak više u širenju saradnje
Vučić se sa Bocan-Harčenkom razgovarao o organizaciji posjete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i zajedničkom obiljžavanju značajnog jubileja - 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Predsjednik Vučić je istakao da će, osim podsećanja na slavnu slobodarsku tradiciju dvaju naroda, posjeta premijera Medvedeva značiti korak više u širenju bilateralne saradnje, jer se očekuje potpisivanje novih međudržavnih dokumenata.

Predsjednik Vučić je izrazio zahvalnost za poruku podrške državnim i nacionalnim interesima naše zemlje, koju mu je preneo šef ruske diplomatije Lavrov, tokom sastanka u Njujorku prošle sedmice.

"To pokazuje da između Srbije i Rusije vladaju odnosi međusobnog razumevanja i dubokog povjerenja, što je rezultat intenzivnog političkog dijaloga", saglasili su se dvojica sagovornika, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar