Непристојно би било правити сцене у Београду

Додик и ја се можемо расправљати у БиХ, било би непристојно правити “сцене” на терену друге државе, рекао је Комшић.

Босна и Херцеговина 03.10.2019 | 21:38
Непристојно би било правити сцене у Београду
Уочи посјете чланова Предсједништва БиХ Београду, гдје ће бити одржан трилатерални састанак са предсједником Србије Александром Вучићем и турским предсједником Речепом Ердоганом, а прије почетка Међународне научне конференције Дани криминалистичких наука “Савремени изазови у сајер сигурности” у Сарајеву, предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић говорио је о овом сусрету.

– Постоји цијели сет питања који се дуго вуче о односима БиХ и још онда Југославије, када су је чиниле Црна Гора и Србија, а данас Републике Србије, а тичу се добро познатих тема – граница је једна од битних, искориштавање хидропотенцијала ријеке Дрине, уобичајено за наше односе са сусједима, изузев Црне Горе са којом имамо ријешена та питања – казао је Комшић.

Додао је да је сада у фокусу мигрантска криза и да се о заједничкој контроли граница разговарало и на састанку на Јахорини којем је присуствовала и премијерка Србије Ана Брнабић.

– Нас у БиХ такође јако занима докле су дошли преговори Србије и Косова и има ли неког напретка јер је то питање важно за цијели регион. Што су ти односи стабилнији и мирнији, то је нама свима боље – поручио је Комшић.

Говорио је и о питању увођења стопостотних такси на робу из Србије и БиХ.

– Ту постоји сагласност између наше двије државе и Косово би требало такву одлуку да повуче, али колико видим по изјавама косовских званичника, то се не дешава и посебно сад у предизборној кампањи нико на Косову ту могућност не најављује – изјавио је Комшић.

Подсјетио је да је посјета планирана за 8. октобар трилатерални сусрет те додао да је предвиђено и полагање камена темељца за аутопут Београд-Сарајево, који ће се десити у Сремској Рачи, близу границе. 

– Потребно је да размотримо како ствари стоје у међусобним односима, на нивоу сарадње двије земље, шта се дешава са приступним путевима БиХ ка Европској унији и тако даље. Још једна иницијатива је управо покренута. Чини ми се 9. или 10. се у Новом Саду одржава састанак Србија-Сјеверна Македонија-Албанија, гдје би се требало разговарати о некој врсти царинске уније. Црна Гора и ми нисмо позвани на тај састанак па да видимо шта и то значи – поручио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Дотакао се и односа са Милорадом Додиком.

– Можда ће се он осјећати као на домаћем терену, што је по мени бесмислено, али што се мене тиче, нема потребе да се пред неким трећим странама расправљам са Додиком о било чему. Ми се можемо расправљати овдје у БиХ, приватно, у Предсједништву, путем медија или како год хоће, али би било непристојно правити “сцене” на терену друге државе – био је јасан Комшић.

На питање о формирању власти у БиХ и новим условљавањима, поручио је да само треба поштовати законе.

– Ја сам већ рекао, Додик би се морао одлучити шта хоће, хоће ли Дејтон или неће, јер стране судије су изворна дејтонска категорија. Значи ли то да он одустаје од Дејтона? Онда се отвара могућност свакаквих аранжмана и преустроја БиХ на неки други начин у односу на ово сад. Или се чврсто држи онога што он зове “изворни Дејтон”, а ја бих да га подсјетим да у изворном Дејтону стоји управо то да су стране судије дио нашег правосудног система – рекао је на крају разговора Жељко Комшић.

(Српскаинфо)

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Дамир

03.10.2019 19:44

Мој зељко они ни незнају јесули досли или писли у босну и херцеговину сами це себе унистити и отици а нас масала има св висе и висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.10.2019 04:56

Заборавио си да си ти досло а србски народ вјековима ту зиви тако да је једино сигурно са цес ти ипак морат отици

Name

Ре

04.10.2019 04:58

Дамире прво се ти врати својим вјере те си тај који незна ни ко је ни ста је

Name

Ре

04.10.2019 05:19

Неће вас бити све више и више него све мање и мање.

Name

Ре дамир

04.10.2019 07:22

Зајебо си се дамире ми нигдје нисмо посли ни досли српсака република је наса дједовина и пра дједовина а ти се врати старој вјери

Name

ста реци

03.10.2019 20:10

Ти се сад сјетио да то није пристојно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.10.2019 05:35

О чему ти?

Name

ста реци

04.10.2019 10:32

О говору у УН и циркуса у Њемацкој .

Name

Ре

04.10.2019 11:21

Проблем је мој зајко од 92 када си подржао алију у стварању исламске босне.Можеш сад кмецат ал твоја се босна само мозе границит са Републиком Српском .

Name

Ре Дамир

04.10.2019 20:08

Ма коме ти то прицас, доста вас је висе, ми смо у својој РепублициСрпској,коме се не свидја, његов проблем, нигдје ми не идемо.

Name

Једина

03.10.2019 20:39

позитивна особа медзу овим политицарима,ниyи има авионе ниyи мијења ток ријеке да би се направила хацијенда ,цовјек у кредитима ко и ми сви и цовјек којег не могу ни за ста прозвати,Браво Комсицу !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

04.10.2019 05:39

Ако су то критеријуму онда су и други "сиромасни" политицари било добри. Рецимо тито и стаљин нису имали фактицки никакву имовину а то сто је због њихове политике настрадало много људи нема везе. Комсиц је цовјек који свом народу ускрацује право да изаберу свог представника. Свако ко размисља нормално не мозе да тврди да је то добро, без обзира на вјеру, нацију или стеанацку опредијељеност. Додик јесте зло али је изабран од стране свог народа па је аутоматски мање зло од комсица. А и сама цињеница да он говори о томе како би се додик требао осјецати у Београду довољно говори о његовој доброти. Осјецања су лицна ствар аваког појединца и ни један добронамјеран цовјек не треба некоме другом да говори како да се осјеца. Или сто би рекао Бора Дјордјевиц:" Свако у овој земљи има право да се осјеца као Египцанин."

Name

КОСТА

04.10.2019 06:20

Додик је на преваран начин доведен на власт од стране “страног фактора” а изборним крађама се одржава на власти.Његово цјелокупно дјеловање је усмјерено против Срба како политичко тако и економско и то не види само онај који то не жели да види.

Name

Ре Министар

04.10.2019 07:15

Министре, ту демагогију и ублеху просипај својим странацким подгузним мувама. Ја као порески обвезник имам право гласат за кога хоцу, а Комсиц је једини политицар који је на фер и постен нацин освојио гласове, без велике финансијске и логистицке подрске. А ста мислис колико су остали политицари сврнули глас.листица кроз гласацке одборе, те користени новац и логистику јавних предузеца, јел министре????

Name

Ре ре министар

04.10.2019 11:25

Прво сидји са дрога.друго казес на постен, па сто онда не оде у градове гдје су већински хрвати вец само из сарајева кмеци.Додуше нису га хрвати ни бирали вец муслимани.Знасе како је и на који нацин дошо.За вас ко год пљује по Србима и Српској вама је добар.

Name

Министар

05.10.2019 06:47

За ре министар. Коју демагогију? По твом коментару ја одмах могу да закљуцим да си муслиман који сматра да бих треба да буде градјанска дрзава. То је демагогија. Зивис у неком свом сну. Срби и Хрвати у бих су такодје порески обвезници који имају право гласа и према уставу имају право на своје представнике. Мислис да це са пјесмом прихвати да изгубе то право? То је реалност. Или кпзда мислис да је и устав демагогија? Форсирајуци сан о градјанској дрзави само се ствара проблем. То је права демагогија. Бих је тронационална назови дрзава без обзира ста ти сањао. Ако се то не свидја муслиманима имају опцију да се осамостале од Срба и Хрвата или да покрену рат. Ако зеле остати у БиХ и да буде мир онда требају да прихвате реалност и да надју нацин да функционису са друге двије нације без узајамног угрозавања. Ту је све црно и бијело. Крадја гласова је присутна свуда и то свима познато али то не мијења оно сто сам ја рекао. Ако Бакир и Радоњциц краду један од другог гласове у Зеници гдје зиве муслимани то је проблем муслимана а не мој јер нисам муслиман. Немам намјеру да се мијесам у тудје проблеме за разлику од вас. Ресавајте то сами. За мене је онај ко обезбеди гласове мусмимана вас представник.

Name

ре

03.10.2019 20:54

Како да ти објасним.... Српски потписи на мировном споразуму, којег су једва дочекали потписати, каже да има ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

И те како претставља

03.10.2019 20:57

И те како претставља. То је маса од 2 милиона нормалних људи, грађана БиХ. Сваки дан је све више оних које Госп. Комшића на најбољи начин претставља. Тако је то, мој земљаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре горан

03.10.2019 21:25

Имас ти мој добри Горане добро да иструхнес а да доцекас да Босна пропадне.Царства се смјенивала ,краљеви пропадали а Босна и даље зиви .Ко невјерује нек цита и нек се распита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2019 21:38

То није ни деда дозивео а неце и праунуце ето само да збас. Босна је била и бице има мјеста за све нормалне људе градјане без обзира којег су опредељена и вјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милија

03.10.2019 21:45

он представља оне који су га бирали. Као сто тебе представља Бисерка за коју си гласао. И Баја месар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2019 21:52

Имаш доду морону, њега коментариши, мани се Комшића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2019 21:53

Није проблем у њему, па ви имате са свима проблема. Мало прст на цело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

03.10.2019 22:15

Као прво твоја тамница је твој мозак који не мозе да се избори са истином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

04.10.2019 01:48

Добро би било да сви имамо по једног Комсица медју насим политицарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.10.2019 07:13

Стацес од њега ???

Name

Ја

04.10.2019 03:42

Народе де се висе одлуци или сте за ове сто опухасе све зиво и пљацкају на све стране или сте за ове постењацине попут Комсица,Мектица ,Босица и других политицара који су у кредитима или су своју имовину стекли постењем и радом, ја стварно овај народ не разумијем,само сједи и ко мутав ниста не рјесава да се сав овај криминални политицки сљам рјеси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војо

04.10.2019 03:56

Комшицу ти си свјетло у тунелу,уз насег Шаровића наравно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свјетло

04.10.2019 05:57

То није свјетло него воз човјече. Готови сте..

Name

075

04.10.2019 06:15

@Војо И слободно након њих двојице можете ставити тачку јер трећег поштеног нема!!

Name

небулозе причате

04.10.2019 08:59

хахах. Јесте, баш нађосте свијетле и СРОДНЕ примјере. Истомишљеници за рушење морала

Name

репликар

04.10.2019 11:22

Тунел од пола метра онда

Name

тацно

04.10.2019 05:05

господин остаје господин а нас драги рудоња није ни г од господина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

04.10.2019 15:56

Додик је Босански Србин И није на домацем терену!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко,

04.10.2019 16:45

да си зив и здрав ми увелико радимо на искориставању хидропотенцијала Дрине.СА ту нема никакве надлезности,бар тамо гдје треба да се раде електране.

ОДГОВОРИТЕ