Одлука о састанку са члановима Предсједништвом

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Денис Звиздић сазвао је за данас 9. сједницу Колегија Представничког дома ПСБиХ.
 
 

Босна и Херцеговина 03.10.2019 | 09:06
Одлука о састанку са члановима Предсједништвом
Звиздић је након сједнице Колегија у проширеном саставу, која је одржана 30. септембра, изјавио новинарима да је приједлог да се иницира сједница колегија Представничког дома и Дома народа са члановима Предсједништва БиХ, „на којој би разговарали о свим битнијим политичким и другим темама и проблемима с којима се у овоме тренутку сусреће БиХ“.

Упитан када очекује састанак чланова колегија оба дома с члановима Предсједништва, Звиздић је одговорио да ће на Колегију Представничког дома, у четвртак, упутити ту иницијативу.

- Дом народа је тај који заказује, по њиховом редослиједу, сљедећу сједницу колегија оба дома ПСБиХ и тада ћемо упутити позив да заједно сједнемо са члановима Предсједништва БиХ. Надам се добрим, позитивним резултатима и закључцима - рекао је тада предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Према предложеном дневном реду, Колегиј Представничког дома би данас, између осталог, требао разматрати приједлог Закона о измјенама и допунама Закона о систему државне помоћи у БиХ; Информацију о стању у Извозно-кредитној агенцији БиХ– ИГА; посланичка питања Дамира Арнаута, те Ургенцију за доставу приједлога чланова сталних комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

(БН/Вијести)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Докле овако ?

03.10.2019 07:17

Све ово је доказ великог непрофесионализма и недостатка личне одговорности, на свим нивоима власти у БиХ. Другачије би се понашали да им се заврну финансијске славине, да престану добијати баснословне плате за нерад и никакав учинак на радним мјестима. Имам осјећај, да је овдје велики број недовољно зрелих и недовољно образованих особа, којима није јасно, да се ради о колективној одговорности, не само личној. Странци шуте, праве се баш странци, али кад проговоре, кренуће нешто. Ми ћено до тада бити у тоталном дужнилком ропству, ради свега и свих оваквих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2019 08:50

Тацно. Само да им се примања заврну радили би они стално.. да пробамо ми обицни смртници да не радимо а да добијамо плату? И то какву плату! Сипак

Name

До

03.10.2019 10:37

Оног тренутка кад политицко Сарајево схвати да немозе наметати одлуке, бирати цлана предсједиства из реда Хрватског народа, не прихватати легитимне представнике из РС, негирати Српски И Хрватски језик И килтуру. Ето до тада.

Name

Бирач

03.10.2019 08:15

Њима договор за конституисање органа не штима јер иду напоље.

ОДГОВОРИТЕ