Odluka o sastanku sa članovima Predsjedništvom

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je za danas 9. sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.
 
 

Bosna i Hercegovina 03.10.2019 | 09:06
Odluka o sastanku sa članovima Predsjedništvom
Zvizdić je nakon sjednice Kolegija u proširenom sastavu, koja je održana 30. septembra, izjavio novinarima da je prijedlog da se inicira sjednica kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda sa članovima Predsjedništva BiH, „na kojoj bi razgovarali o svim bitnijim političkim i drugim temama i problemima s kojima se u ovome trenutku susreće BiH“.

Upitan kada očekuje sastanak članova kolegija oba doma s članovima Predsjedništva, Zvizdić je odgovorio da će na Kolegiju Predstavničkog doma, u četvrtak, uputiti tu inicijativu.

- Dom naroda je taj koji zakazuje, po njihovom redoslijedu, sljedeću sjednicu kolegija oba doma PSBiH i tada ćemo uputiti poziv da zajedno sjednemo sa članovima Predsjedništva BiH. Nadam se dobrim, pozitivnim rezultatima i zaključcima - rekao je tada predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, Kolegij Predstavničkog doma bi danas, između ostalog, trebao razmatrati prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u BiH; Informaciju o stanju u Izvozno-kreditnoj agenciji BiH– IGA; poslanička pitanja Damira Arnauta, te Urgenciju za dostavu prijedloga članova stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

(BN/Vijesti)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dokle ovako ?

03.10.2019 07:17

Sve ovo je dokaz velikog neprofesionalizma i nedostatka lične odgovornosti, na svim nivoima vlasti u BiH. Drugačije bi se ponašali da im se zavrnu finansijske slavine, da prestanu dobijati basnoslovne plate za nerad i nikakav učinak na radnim mjestima. Imam osjećaj, da je ovdje veliki broj nedovoljno zrelih i nedovoljno obrazovanih osoba, kojima nije jasno, da se radi o kolektivnoj odgovornosti, ne samo ličnoj. Stranci šute, prave se baš stranci, ali kad progovore, krenuće nešto. Mi ćeno do tada biti u totalnom dužnilkom ropstvu, radi svega i svih ovakvih.

ODGOVORITE
Name

Re

03.10.2019 08:50

Tacno. Samo da im se primanja zavrnu radili bi oni stalno.. da probamo mi obicni smrtnici da ne radimo a da dobijamo platu? I to kakvu platu! Sipak

Name

Do

03.10.2019 10:37

Onog trenutka kad politicko Sarajevo shvati da nemoze nametati odluke, birati clana predsjedistva iz reda Hrvatskog naroda, ne prihvatati legitimne predstavnike iz RS, negirati Srpski I Hrvatski jezik I kilturu. Eto do tada.

Name

Birač

03.10.2019 08:15

Njima dogovor za konstituisanje organa ne štima jer idu napolje.

ODGOVORITE