Масовни протести медицинара из КС у понедјељак

Здравствени радници Кантона Сарајево најавили су за понедјељак, 7. октобар, масовни протест пред зградом кантоналне Владе јер на данашњем састанку представника штрајкачког тима здравствених радника и Владе Кантона Сарајево није постигнут договор.

Босна и Херцеговина 02.10.2019 | 19:20
Масовни протести медицинара из КС у понедјељак
Предсједник Синдиката радника у здравству Кантона Сарајево Едо Селимовић најавио је заоштравање штрајка, односно примање искључиво хитних случајева у здравственим установама, те додао да ће остали пацијенти "добити телефон кантоналног Министарства здравства, од којих би требало да траже објашњење".

Према његовим ријечима, представници кантоналне Владе имају "забетониран став", а то је да не здравственим радницима не треба дати ништа у овој години и не обећавати им ништа у наредној, преносе федерални медији.

Предсједник Синдиката "Апотеке Сарајево" Кемо Делихасановић рекао је да ће здравствени радници у понедјељак бити од 12.00 до 14.00 часова пред зградом кантоналне Владе, те да ће извршити притисак на актуелну власт.

"Направићемо притисак јер понуду коју смо им дали није мудро ни паметно одбити. Њоме се рјешавају сви проблеми", истакао је Делихасановић.

Министар финансија Кантона Сарајево Амел Ковачевић поновио је да нема средстава за повећање плата.

"Нисмо спремни да у овом тренутку улазимо у било какву авантуру која ће евентуално угрозити јавно добро у Кантону Сарајево. Повећавање плате данас било коме говори нам да доливамо уље на ватру и да тај пламен може бити и већи. То је кључ", истакао је Ковачевић.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

02.10.2019 17:44

Свака Вам част. Наши здравствени радници не планирају протествовати, њима је изгледа добро. У ствари, нама је свима добро. А за то вријеме, нови Аудији, Мерцедеси, хеликоптери, авион...

ОДГОВОРИТЕ