Атанасијевић: Боба Ковач је "луд" тренер!

Сада знамо како до Токија! Коректор "орлова" каже да је освајање ЕП вратило самопоуздање одбојкашима и да су схватили да могу да се носе са свима. "Говорио нам је да смо врхунски играчи и да верује у нас. Убедио нас је у то".

Остали спортови 03.10.2019 | 22:45
Атанасијевић: Боба Ковач је "луд" тренер!
Александар Атанасијевић, који је са националним тимом постао првак Европе у Бечу 2011, па пре три дана у Паризу, рекао је агенцији Тањуг да ће последњи успех много помоћи "орловима" у остваривању наредних циљева.

Србија је у финалу "Еуроволеја" победила Словенију 3:1 после преокрета, за укупно треће европско злато у историји наше одбојке.

"Финале у Паризу је можда била утакмица наших каријера и наших живота. Успели смо да освојимо европско злато, које нам много значи. Пре свега на самопоуздању, јер смо сада свесни да можемо да се носимо са било којом европском репрезентацијом", рекао је Атанасијевић.

Ас италијанске Перуђе пре осам година је у тиму Игора Колаковића имао другачију улогу, јер на његовој позицији играо легендарни Иван Миљковић. У међувремену се издвојио као један од лидера ове генерације.

"Тада сам имао 21 годину и када сам пролазио испод терасе Старог двора, помислио сам да бих волео да се једног дана нађем на балкону и у другој улози, као битан шраф у екипи. Играчки тада нисам много доприносио, али сам покушао да мотивишем старије играче да дају свој максимум. То је била моја прва медаља освојена са реперезентацијом. Сигурно је да ми је драга, али ова из Париза је много вреднија".

Србија је на минулом ЕП доминантно дошла то титуле, са девет победа из девет мечева, а Атанасијевић је истакао да је меч са Украјином у четвртфиналу био прекретница.

"Свака утакмица је на свој начин била тешка, али против Украјине је била најтежа. Добили смо их 3:2, губили скоро 2:0 у сетовима... Успели смо да се вратимо као екипа. Можда је та утакмица била прекретница, где смо схватили да ако желимо да одемо далеко на ЕП, морамо да играмо као тим".

После неуспеха на квалификационом турниру за Олимпијске игре, уследио је споразумни прекид сарадње ОСС и претходног селектора Николе Грбића. Слободан Ковач је тада преузео демотивисан тим, од којег јавност није очекивала успех на ЕП.

"Боба је заиста 'луд' тренер. Он нам је од првог дана говорио да смо ми врхунски играчи, да верује у нас, да можемо да будемо они прави... Када ти то неко понавља изнова и изнова, убеди те у то. Он је веровао у нас и када нико није, али то није фраза. Заиста је тако било. Веровао је и та вера се исплатила".

"Нисмо ни ми очекивали да дођемо до европског трона, после тих квалификација у Барију и пораза од Италије. Можда је та утакмица помогла да у својим глава схватимо да морамо да дамо више. То смо на ЕП урадили".

Србија ће другу прилику за олимпијску визу имати у Берлину, где је у јануару очекује европски квалификациони турир. Само једну "визу" за Токио покушаће да извади чак осам квалитетних националних тимова.

"Те квалификације ће бити много теже такмичење од ЕП, али сада знамо како треба да играмо, знамо шта нам је чинити. Све је на нама", завршио је Александар Атанасијевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар