Atanasijević: Boba Kovač je "lud" trener!

Sada znamo kako do Tokija! Korektor "orlova" kaže da je osvajanje EP vratilo samopouzdanje odbojkašima i da su shvatili da mogu da se nose sa svima. "Govorio nam je da smo vrhunski igrači i da veruje u nas. Ubedio nas je u to".

Ostali sportovi 03.10.2019 | 22:45
Atanasijević: Boba Kovač je "lud" trener!
Aleksandar Atanasijević, koji je sa nacionalnim timom postao prvak Evrope u Beču 2011, pa pre tri dana u Parizu, rekao je agenciji Tanjug da će poslednji uspeh mnogo pomoći "orlovima" u ostvarivanju narednih ciljeva.

Srbija je u finalu "Eurovoleja" pobedila Sloveniju 3:1 posle preokreta, za ukupno treće evropsko zlato u istoriji naše odbojke.

"Finale u Parizu je možda bila utakmica naših karijera i naših života. Uspeli smo da osvojimo evropsko zlato, koje nam mnogo znači. Pre svega na samopouzdanju, jer smo sada svesni da možemo da se nosimo sa bilo kojom evropskom reprezentacijom", rekao je Atanasijević.

As italijanske Peruđe pre osam godina je u timu Igora Kolakovića imao drugačiju ulogu, jer na njegovoj poziciji igrao legendarni Ivan Miljković. U međuvremenu se izdvojio kao jedan od lidera ove generacije.

"Tada sam imao 21 godinu i kada sam prolazio ispod terase Starog dvora, pomislio sam da bih voleo da se jednog dana nađem na balkonu i u drugoj ulozi, kao bitan šraf u ekipi. Igrački tada nisam mnogo doprinosio, ali sam pokušao da motivišem starije igrače da daju svoj maksimum. To je bila moja prva medalja osvojena sa reperezentacijom. Sigurno je da mi je draga, ali ova iz Pariza je mnogo vrednija".

Srbija je na minulom EP dominantno došla to titule, sa devet pobeda iz devet mečeva, a Atanasijević je istakao da je meč sa Ukrajinom u četvrtfinalu bio prekretnica.

"Svaka utakmica je na svoj način bila teška, ali protiv Ukrajine je bila najteža. Dobili smo ih 3:2, gubili skoro 2:0 u setovima... Uspeli smo da se vratimo kao ekipa. Možda je ta utakmica bila prekretnica, gde smo shvatili da ako želimo da odemo daleko na EP, moramo da igramo kao tim".

Posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, usledio je sporazumni prekid saradnje OSS i prethodnog selektora Nikole Grbića. Slobodan Kovač je tada preuzeo demotivisan tim, od kojeg javnost nije očekivala uspeh na EP.

"Boba je zaista 'lud' trener. On nam je od prvog dana govorio da smo mi vrhunski igrači, da veruje u nas, da možemo da budemo oni pravi... Kada ti to neko ponavlja iznova i iznova, ubedi te u to. On je verovao u nas i kada niko nije, ali to nije fraza. Zaista je tako bilo. Verovao je i ta vera se isplatila".

"Nismo ni mi očekivali da dođemo do evropskog trona, posle tih kvalifikacija u Bariju i poraza od Italije. Možda je ta utakmica pomogla da u svojim glava shvatimo da moramo da damo više. To smo na EP uradili".

Srbija će drugu priliku za olimpijsku vizu imati u Berlinu, gde je u januaru očekuje evropski kvalifikacioni turir. Samo jednu "vizu" za Tokio pokušaće da izvadi čak osam kvalitetnih nacionalnih timova.

"Te kvalifikacije će biti mnogo teže takmičenje od EP, ali sada znamo kako treba da igramo, znamo šta nam je činiti. Sve je na nama", završio je Aleksandar Atanasijević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar