Почео концерт звиџука у Мадриду...!

Прве мете Куртоа и Васкез, ако не проради, на тапет ће и Азар! Огромне критике на рачун Реалове игре. . .

Фудбал 02.10.2019 | 20:02
Почео концерт звиџука у Мадриду...!
Кад би могли у Реалу да окриве само једног човека, по могућству га смене, поставе новог и верују да ће да им крене, певали би на стадиону „Сантјаго Бернабеу“. Само, очигледна играчка и све јаснија резултатска криза указују да у вишеструком прваку Европе штошта не функционише. Питање је да ли ће кренути набоље, те уместо пријатне мелодије Лиге шампиона главним градом Шпаније одјекују – звиждуци.

Током меча са Брижом, на коме су се Лос Бланкоси једва спасли пораза (пет минута пре краја стигли до 2:2, иако су после првог дела губили 0:2) навијачи су кривцима за још један фрустрирајући резултат окривили голмана и десно крило. Свакако не главне звезде екипе, мада је тешко отети се утиску да би другачије било с њиховим заменама, али тренутно су Тибо Куртоа и Лукас Васкез главне мете захтевне, често и размажене, Реалове публике.

Однос Куртое и навијача у Мадриду никад није био задовољавајући. Ем је некад бранио за Атлетико, ем је плаћен 35.000.000 евра, ем је умео још током прошле сезоне да се дури ка трибинама, а врхунац је, бар засад, синоћњи меч. Извиждан је репрезентативац Белгије као да је државни непријатељ. Овога пута можда оправдано, јер нити на „Бернабеуу“ брани као у Челсију, нити је синоћ ишта могао да ухвати, па су му земљаци дали два гола из три шута. Замењен је после првог дела, под образложењем стомачних проблема, кажу да је у свлачионици повраћао... Тешко да ће га то поштедети критика.

„Нисам задовољан резултатом, али јесам реакцијом тима после два примљена гола. Имали смо шансе да узмемо сва три бода. Први примљен гол је смешан. Пали смо на плану концентранције“, делује мирно Зинедин Зидан који би већ у суботу, против Гранаде, могао да од првог минута укаже шансу АлфонсуАреоли, новајлији из Пари Сен Жермена.

Другог окривљеног из навијачког угла штампа у Мадриду брани. Мада је Лукас Васкез испраћен са терена звиждуцима против Клуб Брижа Марка подсећа да је момак од поверења и да ретко кад закаже. Не импресионира, није звезда попут Рамоса, Бејла или Бенземе, али није ни толико лош, сматра угледни лист, како публика оцењује. У одбрану Васкезовог лика и дела помиње се да није искључиви миљеник Зинедина Зиданавећ да је важну улогу играо и код Сантјага Соларија и Ђулена Лопетегија који су трајали по неколико месеци пре него што се Француз вратио на клупу.

Да нешто није у реду у  екипи сведочи и Маркин текст у коме се запажа лошса сарадња тандема централних дефанзиваца. Мада годинама играју заједно и практично су освојили све што се освојити могло Серхио Рамос и Рафаел Варан не делују складно. Самим тим, ни убедљиво, па Марка позива Зинедина Зидана да их што пре врати на колосек, ипак је реч о власницима статуса светских првака (Шпанија 2010, Француска 2018).

Одсуство Герета Бејла и Хамеса Родригеза је подстакло неке од медија на сумњу, обојица су колико јутрос нормално тренирали са екипом. Све то доводи до нервозе, несигурности, чак и у мечевима које је добијао видело се да Реал није дисциплинован, а кад је тако онда не може да се очекује да појединци реше меч. Макар били плаћени 100.000.000 евра.

„Еден Азар се труди, нико ништа на том плану не може да му замери. Знамо сви да је један од петорице најбољих фудбалера света. Нормално да је и њему потребан период прилагођавања, чим то прође доста ће нам користити“, истиче Бразилац Каземиро, синоћ стрелац за 2:2.

Невоља Реала је што му је одбрана клецава (11 примљених голова на девет мечева), а напад неубедљив (само 14, што је мало за станарде краљевског клуба). Чекају се првенци потписника из минулог прелазног рока, Едена Азара пре свега, по могућству и Луке Јовића.

„Реал нема ауторитет игре. Скоро да ниједном од почетка сезоне нису доминирали. Азар још није испунио очекивања, иако је јасно да му је потребно време да се врати у форму“, детектовао је легендарни Радомир Антић још пре меча Лиге шампиона један од кључних проблема Мадриђана.

Ако се не реше под хитно ризикује и Еден Азар да буде извиждан. И већи играчи од њега су патили у Мадриду. Они највећи су заштићени. Оправдано. Јер Зинедин Зидан је ипак донео овом клубу четири титуле првака Европе (једну на терену, три везане поред њега). Веће је име од свих које сад има на располагању. Само, тренерски посао је суров. Посебно на Шамартену. Мадридске апетите могу да задовоље само победе у низу и лепршава игра. Подразумева се, заједно.

Тренутно, Реал нема ни игру ни резултате. А има, ако се гледа традиција, тек 20 процената шанси да се домогне нокаут фазе. Јер од 153 тима колико је после две рунде групне фазе Лиге шампиона скупило тек један бод – колико сад стоји уз Шпанце – само њих 30 (19,6 одсто) је изборило наставак такмичења.

Један је био баш Реал, у сезони 2002/03 најпре је изгубио од Милана, да би затим узео само поен у дуелу са московском Локомотивом, али се касније стабилизовао и догурао до полуфинала.

Може ли опет?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар