Милојевић: Цинизам, злоба… Гдје ће вам душа?!

"Направљена је вештачка фора како смо ми ништа, како не знамо ништа. . . " рекао је Звездин тренер у излагању после победе против Олимпијакоса.

Фудбал 02.10.2019 | 18:08
Милојевић: Цинизам, злоба… Гдје ће вам душа?!
Недуго после утакмице против Олимпијакоса, у разговору за ТВ Арена спорт испред свлачионице, тренер Црвене звезде Владан Милојевић говорио је под јаким емоцијама.

Рекао је да су га у уторак цео дан звали из Грчке поводом гласина да ће бити смењен, причао је и о притиску после пораза у "вечитом дербију", наглашавао да је та тензија стварана "вештачки"…

Око пола сата касније, Милојевић је у Медија центру стадиона Црвене звезде сео пред новинаре и говорио још емотивније о великој победи и свему што је утакмица носила за њега и његов тим.

"Победили смо великог, огромног противника. Присуствовали смо изузетној утакмици. Видели сте јако добру игру. Има неколико елемената који су биљи кључни. Нисмо почели како треба, били смо оптерећени због свих претходних дешавања који су били, шта смо преживели после изгубљене утакмице са Партизаном. Играчи су једва чекали Лигу шампиона, да скинемо окове", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре после утакмице.

Пирејци су први постигли гол на "Маракани", али су београдски црвено-бели ипак преокренули, изједначујућим голом Милоша Вулића, па погоцима Немање Милуновића и Ричмонда Боаћија - оба на асистенцију Марка Марина.

"Не знам колико људи могу да схвате колико су то тешке утакмице за нас. Играмо од првог кола квалификација. Сетимо се Копенхагена, 120 минута, играч мање... Јесте ово Србија, овде се све заборавља, бла, бла... Невиђен притисак се десио после пораза од Партизана". 

"Одједном нека трагедија и тако даље. Толико омаловажавања после свега што смо урадили. То није нормално. Велики је притисак. Ово бих рекао и да смо изгубили од Олимпијакоса. То је била једна утакмица, изгубили смо је. Људи, ушли смо у Лигу шампиона. Прича се мезимица, љубимица... Нећу да улазим у то да ли је намерно или не, али је неправедно. Молим се за све те злонамерне људе, упалим свећу за њих, да су живи и здрави. Играћемо за нас, то сам рекао играчима на полувремену. Звезда је толико донела српском фудбалу", казао је Милојевић.

"Не треба нико да нас хвали. Само питам да ли сте свесни шта смо урадили и с којим екипама играмо? Играмо са Бајерном, примамо голове. Шта треба да раде Тотенхем и Покетино? Са милијардама... Владан Милојевић може да оде сутра. Овде сам дошао да помогнем Црвеној звезди. Ја сам војник, отићи ћу једног дана као што ће сви да оду. Али, направљена је вештачка фора како смо ми ништа, како не знамо ништа, како трошимо паре. То је оптеретило играче и рекао сам им да не смеју тако да се понашају, да морамо да играмо за свој клуб. Толико цинизма, љубоморе, злобе. Људи, па где ће вам душа?", додао је тренер Звезде после утакмице са Олимпијакосом.

Милојевић је навео да су кључни детаљи утакмице са Олимпијакосом црвени картон противничког играча и промашена шанса грчког клуба код резултата 1:1.

Није желео да упореди победу над Олимпијакосом са оном против Ливерпула прошле сезоне.

"Свака победа у Лиги шампиона је за нас велика ствар. Невероватно је колико ови момци раде да би дошли до Лиге шампиона. Видели смо какве смо екипе избацили, какве су биле утакмице против Копенхагена, Јанг Бојса... Сада опет имамо веома тешке противнике. Сама победа је нешто невероватно. Ова генерација жели да врати Црвену звезду на неке стазе и полако да је дижемо тамо где она заслужује да буде", рекао је тренер Црвене звезде.

За атмосферу на стадиону је рекао "једно велико браво".

"Одрастао сам у Грчкој и знам колика је љубав навијача Олимпијакоса према Звезди и обрнуто", рекао је Милојевић и пожелео Олимпијакосу да оствари све циљеве ове сезоне.

Звезда ће у наредном колу Лиге шампиона играти против Тотенхема у Лондону 22. октобра. До тада ће бити друга на табели, иза перфектног, убедљивог Бајерна.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

партизановац

02.10.2019 16:16

Милоје стара изрека све це ти опростит,али успјех никад.

ОДГОВОРИТЕ