Шаровић у Атини на скупу о гасним пројектима

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић учествује у Атини на Првом годишњем састанку о енергетским приоритетима и лидерству у Источном Медитерану, посвећеној безбиједности снабдијевања енергентима, гасним коридорима и будућности снабдијевања нафтом и гасом.

Босна и Херцеговина 02.10.2019 | 11:43
Шаровић у Атини на скупу о гасним пројектима
На данашњем министарском округлом столу посвећеном енергетским кретањима у Југоисточној Европи, посебно у гасном сектору, министар Шаровић истакао је да Босна и Херцеговина касни у доношењу одлука о укључењу у стратешке гасне пројекте који се већ реализују и захватају простор Западног Балкана, као што је тзв „Турски ток“ и Јонско-Јадрански гасовод.

„У доношењу стратешких одлука Босна и Херцеговина треба да се води  властитом потребом да обезбиједи више различитих извора снабдијевања гасом,  што ће донијети и сигурност у снабдијевању али и већу конкурентност по питању цијене гаса и корист за крајње потрошаче“,  истакао је министар Шаровић наглашавајући  да „уколико будемо размишљали на овај начин, нећемо, као сада, морати водити унутрашњу борбу у земљи, о томе који је гасовод приоритетнији“.

Подсјећамо, БиХ нема сопствену производњу природног гаса и потпуно зависи од увоза који се тренутно врши преко једног добавног правца, саопштено је из Министарства за спољну трговину и економске односе БиХ.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Освит

02.10.2019 09:55

Саровицу не троси дзаба народне паре,гасна политика Србије и Републике Српске се води у Москви.Питајте Бајатовица ако вам сто није јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

02.10.2019 11:08

најспособнији политицар у републици српској и федерацији ....

ОДГОВОРИТЕ