Šarović u Atini na skupu o gasnim projektima

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović učestvuje u Atini na Prvom godišnjem sastanku o energetskim prioritetima i liderstvu u Istočnom Mediteranu, posvećenoj bezbijednosti snabdijevanja energentima, gasnim koridorima i budućnosti snabdijevanja naftom i gasom.

Bosna i Hercegovina 02.10.2019 | 11:43
Šarović u Atini na skupu o gasnim projektima
Na današnjem ministarskom okruglom stolu posvećenom energetskim kretanjima u Jugoistočnoj Evropi, posebno u gasnom sektoru, ministar Šarović istakao je da Bosna i Hercegovina kasni u donošenju odluka o uključenju u strateške gasne projekte koji se već realizuju i zahvataju prostor Zapadnog Balkana, kao što je tzv „Turski tok“ i Jonsko-Jadranski gasovod.

„U donošenju strateških odluka Bosna i Hercegovina treba da se vodi  vlastitom potrebom da obezbijedi više različitih izvora snabdijevanja gasom,  što će donijeti i sigurnost u snabdijevanju ali i veću konkurentnost po pitanju cijene gasa i korist za krajnje potrošače“,  istakao je ministar Šarović naglašavajući  da „ukoliko budemo razmišljali na ovaj način, nećemo, kao sada, morati voditi unutrašnju borbu u zemlji, o tome koji je gasovod prioritetniji“.

Podsjećamo, BiH nema sopstvenu proizvodnju prirodnog gasa i potpuno zavisi od uvoza koji se trenutno vrši preko jednog dobavnog pravca, saopšteno je iz Ministarstva za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Osvit

02.10.2019 09:55

Sarovicu ne trosi dzaba narodne pare,gasna politika Srbije i Republike Srpske se vodi u Moskvi.Pitajte Bajatovica ako vam sto nije jasno.

ODGOVORITE
Name

Joja

02.10.2019 11:08

najsposobniji politicar u republici srpskoj i federaciji ....

ODGOVORITE