Шта је Макрон рекао Дачићу у Њујорку?

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић открио је шта му је председник Француске Емануел Макрон рекао у Њујорку.

Србија 01.10.2019 | 07:51
Шта је Макрон рекао Дачићу у Њујорку?
Шеф српске дипломатије рекао је да је Макрон нагласио да ће се активно укључити у дијалог Београда и Приштине чим се заврше парламентарни избори на Косову.

"Макрон ми је сам рекао да пренесем председнику (Србије) Александру Вучићу да ће урадити све што му је обећао током посете Београду, да само чека да се заврше косовски избори и да ће се онда активно укључити у дијалог Београда и Приштине", казао је Дачић за Блиц од уторка.

репричавајући кратак сусрет с Макроном и његовом супругом Брижит у четвртак у Њујорку, на маргинама заседања Генералне скупштине УН, Дачић је казао да је француски председник још под утиском дводневне посете Србији средином јула.

"Он је толико одушевљен да је о томе причао са супругом Брижит. Испричао јој је како је било, како смо певали и да се никада ни у једној посети некој страној држави није тако добро провео", навео је Дачић.

Он је додао да му је рекао да је то "била најбоља посета неког државника Србији".

"Похвалио сам га пред супругом, рекао да има изузетног мужа, а она је самоуверено рекла да зна", рекао је шеф српске дипломатије.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дијагноза

01.10.2019 06:12

И смањиће дозу уранијума кад нас буду поново бомбардовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗМиљенкоЕ

01.10.2019 08:37

У оном дијелу "када се заврсе парламентарни избори на Косову" је сустина поруке ко хоце да разумије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немогу

01.10.2019 13:49

вјеровати кад цитам ове глупости а само прије неких годину дана ако се не варам како су били доцекани у франциској није их требало уопсте звати у србију јер лазни пријатељи су опаснији од непријатеља!

ОДГОВОРИТЕ