Šta je Makron rekao Dačiću u Njujorku?

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić otkrio je šta mu je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao u Njujorku.

Srbija 01.10.2019 | 07:51
Šta je Makron rekao Dačiću u Njujorku?
Šef srpske diplomatije rekao je da je Makron naglasio da će se aktivno uključiti u dijalog Beograda i Prištine čim se završe parlamentarni izbori na Kosovu.

"Makron mi je sam rekao da prenesem predsedniku (Srbije) Aleksandru Vučiću da će uraditi sve što mu je obećao tokom posete Beogradu, da samo čeka da se završe kosovski izbori i da će se onda aktivno uključiti u dijalog Beograda i Prištine", kazao je Dačić za Blic od utorka.

repričavajući kratak susret s Makronom i njegovom suprugom Brižit u četvrtak u Njujorku, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, Dačić je kazao da je francuski predsednik još pod utiskom dvodnevne posete Srbiji sredinom jula.

"On je toliko oduševljen da je o tome pričao sa suprugom Brižit. Ispričao joj je kako je bilo, kako smo pevali i da se nikada ni u jednoj poseti nekoj stranoj državi nije tako dobro proveo", naveo je Dačić.

On je dodao da mu je rekao da je to "bila najbolja poseta nekog državnika Srbiji".

"Pohvalio sam ga pred suprugom, rekao da ima izuzetnog muža, a ona je samouvereno rekla da zna", rekao je šef srpske diplomatije.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

01.10.2019 06:12

I smanjiće dozu uranijuma kad nas budu ponovo bombardovali.

ODGOVORITE
Name

ZMiljenkoE

01.10.2019 08:37

U onom dijelu "kada se zavrse parlamentarni izbori na Kosovu" je sustina poruke ko hoce da razumije.

ODGOVORITE
Name

Nemogu

01.10.2019 13:49

vjerovati kad citam ove gluposti a samo prije nekih godinu dana ako se ne varam kako su bili docekani u franciskoj nije ih trebalo uopste zvati u srbiju jer lazni prijatelji su opasniji od neprijatelja!

ODGOVORITE